Video : Tipsbladet
Superliga

Milliardgyser: Når pinligt bliver endnu værre, FCK

- FCK kan kun takke sig selv for endnu et nederlag i Herning. Så langt må man ikke lade sig presse tilbage, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen

KASSEAPPERATERNE SNURRER i dansk fodbold i disse år - og skal man tro fodboldsitet Transfermarkt, så var nyklassikeren mellem FCM og FCK lige nøjagtig et milliard-opgør!

Den slags priser skal man selvfølgelig tage med et gran salt eller to, men tankevækkende. Det vigtige spørgsmål er selvfølgelig, om vi fik valuta for pengene?

Der må svaret være et rungende ja. Intensitet, tempo, smæk på nærkampene og lidt lækker fodbold i ny og næ. Vi skal bestemt ikke være kede af, at de er de to hold, der skal repræsentere Danmark i Europa.

SELVFØLGELIG VANDT FCM millardgyseren. FCK fik kun ét ud af 12 mulige point i sidste sæson mod FCM - og starter altså denne sæson med nul ud af tre mulige.

Jacob Neestrup kaldte i løbet af ugen statistikken mod FCM for ekstremt pinlig. Hovedet på sømmet, men med nederlaget, så er man vel gået fra pinligt til noget endnu værre. Nu har FCM i hvertfald vundet 13 af de seneste 16 hjemmekampe…

Tåkrummende pinligt, måske?

I HVERTFALD ER FCM blevet en skrækmodstander og lidt af et kompleks for FCK - og det er eddersprøjtmeme et problem, hvis man gerne vil være dansk mester.

For FCM skal nok skrabe deres point sammen, og hvis forskellen i de indbyrdes kampe er lige så stor som i sidste sæson, så er det jo nærmest et uoverstigeligt problem for FCK i guldkampen.

FCM vandt igen over FCK. En behagelig vane for midtjyderne. Foto: Alamy

DET ER ET kæmpeproblem for FCK, at FCM er krøbet så meget ind i hovederne på dem, at det igen og igen ender med et nederlag for københavnerne.

Nu spillede FCK faktisk en fornem første halvleg - eller i hvertfald 35-40 minutter. Det bedste i sæsonen, faktisk, men Jacob Neestrup bør tænke over, hvorfor man overlod al initiativet til FCM, efter FCK var kommet foran 1-0 på Kevin Diks' straffesparksscoring. Manglende mod, evner, fysisk styrke - eller var det frygten for at tabe, der sneg sig ind, så man gik i forsvarsmode?

JEPS, FCM SKULLE frem - det er klart, men FCK lignede også et hold, der tænkte, at de bare kunne komme, så ville de få et par gyldne omstillingsmuligheder.

Sådan kunne det selvfølgelig også være endt, men mod et så godt hold som FCM, så var det en alt for risikabel plan. At stå så lavt giver uværgeligt mange af de hjørnespark, der altså i sidste ende gav FCM-sejren.

Midtjyderne skal selvfølgelig have kreditten for, at arbejde sig tilbage i kampen, beholde troen på sejren og bare klø på. Blandt andet med et hav af hjørnespark, hvor de to af dem altså gav pote.

Andreas Cornelius fik sin sæsondebut mod FCM. Dog uden at komme på måltavlen. Foto: Alamy

SPECIELT UDLIGNINGEN FRA Oliver Sørensen satte ild under FCM - og den unge FCM-midtbane har en fuldstændig uforlignelig evne til at stå de rigtige steder i feltet, og hvis Thomas Delaney - når skuffelsen har lagt sig - kan se lige netop den evne folde sig ud hos Sørensen, så kan han jo tænke tilbage til en yngre udgave af sig selv!

NU VAR FCM selvfølgelig med-guldfavoritter før sæsonen, men med sejren over FCK, så satte de selvfølgelig en tyk, tyk streg under, at de vil være med, når guldet skal deles ud i maj. Ja, det er vel rimeligt nu at kalde dem de største favoritter til endnu et dansk mesterskab. 

Deres evne til at trykke på, mose modstanderne og med deres individualister, der ofte skaber farlige chancer, så vil de være en kæmpe mundfuld for alle Superligahold. Ikke mindst FCK...

HVAD ELLERS fra en fed topkamp:

  • Dario Osorio er en vildt fed spiller. Han kan blive et af de største salg i Superligaens historie.
  • FCK ser ud til at have fundet en skarp midterforsvarsduo i Gabriel Pereira og Pantelis Hatzidiakos.
  • Andreas Cornelius ser stadig rusten ud, men hvor er det fedt, at han er tilbage i Superligaen.
  • FCM’s højre back Kevin Mbabu så virkelig uskarp ud i starten af kampen, men fik også vist, at der masser af kvalitet i schweizeren. Blandt andet da han rundbarede Elias Achouri.

NÅ, MEN TAK for festen.

Kampen gjorde Superligaen ære - milliarder eller ej…