Video : Tipsbladet
Superliga

Transfer-panik? FCK under mest pres i Superligaen

ANALYSE: Der skal hentes nye spillere til Superligaen i de kommende uger. Men der er stor forskel på, hvor travlt klubberne har.

Der er to ugers tid til, at Superligaen begynder igen, og klubberne suser i disse dage på træningslejre og gør trupper, spillestil og opstillinger klar til de første runder.

AGF og FC Midtjylland åbner festen 19. juli, mens FCM, FC København, Brøndby IF og Silkeborg IF i dagene og ugerne efter kæmper for at nå europæiske ligaspil.

Men der er stor forskel her i første uge i juli på, hvor langt klubberne er med at samle trupper.

Nogle klubber ser nærmest ud til at være færdige eller i hvert fald godt rustede og grundigt forberedte på, hvad der skal ske, mens andre helt tydeligt kan bruge spillere så snart som muligt.

Vi har taget et kig på, hvem der har mest og mindst travlt, og hvorfor de har det.

Vi begynder med et FC København-hold, der efter vores bedste overbevisning er det hold, der efter et skuffende medaljeslutspil og udskiftning på sportsdirektør-posten har mest travlt.

Foto: Alamy


1: FC København
Jo jo, de har Denis Vavro og Kevin Diks, men Vavro er på ferie efter EM, og Peter Ankersen og Scott McKenna er væk.

Samtidig har man for første gang i tre sæsoner en ny førstemålmand i Nathan Trott, så selvfølgelig skal FC København have styr på midterforsvaret i en fart, mens der også må være overvejelser om, om forsvaret virkelig var det eneste, der lå bag et skuffende slutspil og det guld, man mistede til FC Midtjylland.

De første to Europa-kampe skal nok gå fint, men Superligaen går i gang om to uger, så FCK har travlt efter Peter Christiansens skifte til Wolfsburg og ansættelsen af Sune Smith Nielsen som ny sportsdirektør.

2: Vejle Boldklub
Det er altså påfaldende, at der er så stille i Vejle.

Det kommer med garanti aktivitet senere i transfervinduet, men det er lidt specielt at se, at der ikke er kommet udmeldinger om Raúl Albentosa og Stefan Velkov endsige en ny målmand efter fantastiske Nathan Trott, mens der kommer rift om Oliver Provstgaard og German Onugkha senere på sommeren.

Der er stille, og der bliver bedre arbejdsforhold for cheftræner Ivan Prelec, hvis der snart kommer lidt mere afklaring, hvis han da ikke selv ender i Sverige.

3: Lyngby Boldklub
Lyngby har sagt farvel til Andri Gudjohnsen, og det skaber altså et pres uanset hvad. Vi skal heller ikke glemme Tochi Chukwuanis afgang, selv om han var inde og ude af startopstillingen i foråret. Der er også flere spillere i udkanten af truppen, der er væk, så Lyngby skal gerne have spillere ind snart.

Foto: Alamy

4: Randers FC
Randers FC er i gang med at hente nye folk ind, men det vil være rart at komme så meget på plads som muligt før sæsonstart, når nu Mohammed Fuseini, Lasso Coulibaly og Patrik Carlgren var så gode, som de var.

Der er en ny forward i Florian Danho og en solid venstre back i Nikolas Dyhr fra St. Louis, men selvfølgelig skal der ske mere.

5: AGF
Århusianerne har en ny målmand og får folk tilbage fra skader, mens også Sigurd Haugen indtil videre er tilbage efter et lejeophold hjemme i Norge.

Men der skal jo ske mere i flere kæder for AGF, der har sagt farvel til både forsvarsspillere og midtbanespillere, og muligvis kunne ende med at sælge eksempelvis Mikael Anderson.

6: AaB
Nordjyderne har hentet spillere fra USA, Belgien, Holland og Tyskland, mens der er sparet lønninger med en række afgange.

Pengetræet vokser absolut ikke ind i himlen, men man skal også have en trup, der kan overleve i Superligaen, og der er man ikke nødvendigvis i mål endnu.

7: Viborg FF
De grønblusede er i gang med at rydde op i truppen og sidste sæsons udlejede spillere, og der vil komme nye folk til senere på sommeren.

Men Viborgs sigte er først og fremmest at få ro og mere stabilitet på holdet, så der er ikke noget, der haster helt vildt, selv om man kunne gisne om, hvorvidt der dukker en profil op på et tidspunkt, hvilket vil være fedest at få på plads så tidligt som muligt.

8: FC Nordsjælland
Man kunne forestille sig, der var et vildt pres på for at få nye spillere ind, men det tyder altså på, at teenagerne virkelig får chancen nu i FCN efter to sæsoner, hvor de ældre spillere har fyldt lidt mere end tidligere.

Spillersalg kan godt ændre på billedet, selv om man i Farum insisterer på at være godt forberedt på det hele.

Brøndby IF og FC Midtjylland har relativt godt styr på truppen med to uger til sæsonstart. Foto: Alamy

9: Sønderjyske
Oprykkerne har hentet flere interessante folk ind og knokler videre for at finde flere.

De er ikke i mål endnu, men man er kommet godt fra land med Jacob Busk som ny målmand og Ivan Djantou til angrebet, og så er det ikke urimeligt at kaste et blik på holdet i de første runder og se, hvordan man efter en flot sæson i 1. Division klarer sig i det betydeligt højere tempo med dygtigere modstandere i Superligaen.

10: Silkeborg IF
Når, eller hvis, der kommer markante spillersalg, kan SIF meget vel gå på markedet igen, men man har uden store fanfarer faktisk hentet tre mand ind til førsteholdstruppen, der kan vise sig som markante forstærkninger, så det giver ikke mening at se på Silkeborg og tænke, at de har travlt.

11: FC Midtjylland
FC Midtjylland har handlet hurtigt og tidligt, selv om det er unge spillere, der skal udvikle sig til flyvefærdige Superliga-profiler, der er kommet til fra Mafra og/eller Colombia, Ecuador og Senegal.

Men i mål er FC Midtjylland efter alt at dømme ikke. Der skal sandsynligvis en midtbanespiller til ind, mens Charles nok bliver solgt, og Cho Gue-sung er blevet knæopereret, så det er ikke uden grund, FC Midtjylland kobles til nye angribere.

Men i det store billede tager de tre tidlige handler brodden af presset på mesterholdet før to vanvittigt vigtige måneder.

12: Brøndby IF
Patrick Pentz er blevet fast Brøndby-spiller, der er ingen markante afgange indtil videre, så selv om fansene helt sikkert gerne vil have nye folk til, giver det altså ikke mening at tale om noget pres i Brøndby, slet ikke sammenlignet med tidligere sommer-transfervinduer.