10 af de 15 mest scorende spillere i Superligaen i denne sæson er fra udlandet.
På banen fylder de udenlandske spillere meget, og i 8 ud af 14 klubber er der mindst 11 udenlandske spillere og danskfødte spillere, der spiller for andre landshold end Danmarks.
Lyngby har kun Frederik Schram, født på Amager men landsholdsspiller for Island, der ikke er dansk, mens Brøndby IF og FC Nordsjælland i denne sæson hver har haft 15 udenlandske spillere inde omkring førsteholdet.
Tipsbladet.dk er gået de 14 Superliga-klubber efter i sømmene for at se, hvem der har haft flest udlændinge på holdet i sæsonen, og hvordan klubber bruger deres udlændinge.
(Klik på verdenskortet her for at se, hvor Superliga-spillerne kommer fra)
Lyngby: 1
Største udenlandske profil: Frederik Schram
Reservemålmand Frederik Schram er ene mand i førsteholdstruppen, og han er en dansker med islandsk familie, der har været omkring Islands landshold.
Lyngby har valgt at satse på egne talenter og sjællandske og københavnske spillere, og har fravalgt udenlandske spillere.
AaB: 5
Største udenlandske profil: Jacob Rinne
Nordjyderne har Tom van Weert, Jacob Rinne og Iver Fossum som udenlandske profiler. Det er ikke sikkert, der kommer flere i den kommende tid, hvor nordjyderne også kommer til at mærke lommesmerterne, der følger med den ufrivillige pause i Superligaen.
AaB er en af de klubber, der bruger deres egne talenter mest i Superligaen, og der kommer næppe en stor satsning på udenlandske spillere foreløbigt.
AC Horsens: 6
Største udenlandske profil: Hallur Hansson
Hallur Hansson er den klare udenlandske stjerne i Horsens, hvor målmændene Matej Delac og Michael Lansing har delt spilletiden.
Horsens er specialiseret i at finde danske spillere fra mindre klubber og reservebænken i større Superliga-klubber, men hvis den økonomiske krise betyder flere billige spillere på varehylderne, kunne der komme flere udlændinge i Horsens.
Silkeborg IF: 7
Største udenlandske profil: Rafael Romo
Rafael Romo fra Venezuela og midtbanespilleren Filip Lesniak spiller fast, det så Kees Luijckx og Júnior Brumado også ud til at gøre, da ligaen lukkede ned, men vægten er stadig lagt på danske spillere og egne talenter fra ungdomsafdelingen.
Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet
Silkeborg vil sandsynligvis stadig finde udenlandske spillere, hvis man finder spillere til de rette priser efter en eventuel nedrykning, men vægten ligger på egne talenter.
OB: 9
Største udenlandske profil: Sander Svendsen
Ramon Leeuwin spillede fast men er solgt til AZ Alkmaar, Sander Svendsen og Issam Jebali har til sammen spillet en fuldtidsstilling i angrebet, og nordjyske Moses Opondo tæller i denne sammenhæng som udlænding, da han har spillet for Ugandas landshold.
Jesper Hansen er stoppet som sportschef i OB og er erstattet af Michael Hemmingsen, og der kom nye udlændinge til i januar med Mart Lieder og Aron Thrándarson, så OB og udlændinge er langt fra et overstået kapitel.
Randers FC: 9
Største udenlandske profil: Marvin Egho
Randers har spillet med fem udlændinge fast i denne sæson. Saba Lobjanidze er dog solgt til Ankaragücü, så mon ikke Randers kunne bruge en ny udenlandsk profil.
Randers har gennem sin historie som Randers FC hentet mange udlændinge, men man forsøger også at bygge profilen op som lokal klub med egne talenter, så der kommer næppe nogen stor vækst i antallet af udlændinge.
Hobro: 11
Største udenlandske profil: Pål Kirkevold
Hobro har en amerikansk pipeline med unge spillere, der efter planen skal spille i de kommende sæsoner, ligesom Emmanuel Sabbi og Christian Cappis har gjort i denne sæson. Julian Kristoffersen og Pål Kirkevold er norske startere, og Imed Louati har spillet en del efter at være kommet til fra Vejle.
Udlændingene vil også fortsat være en vigtig del af Hobro i fremtiden, og kommer der en økonomisk krise i fodbold, kan der komme mange af de prøvespillere til rådighed, Hobro har specialiseret sig i. Om Hobro så har råd er uvist med den krise, der ruller gennem verden nu.
AGF: 12
Største udenlandske profil: Mustapha Bundu
Århusianerne har med Peter Christiansen som sportschef haft større held end i årevis til at finde dygtige udlændinge – Mustapha Bundu kan stadig sælges dyrt trods nedgangen på transfermarkedet, og Mustafa Amini har vist sig at være fremragende ligesom Niklas Backman.
Århusianerne vil som en af de førende klubber i Danmark fortsat have en del udlændinge, men planen i Århus er også helt klart at få flere af klubbens egne talenter på banen.
Esbjerg fB: 13
Største udenlandske profil: Lasha Parunashvili
Esbjerg har en påfaldende blanding af udenlandske spillere og egne talenter. I januar hentede man flere udlændinge på lejeaftale for forårssæsonen, og EfB er blandt de klubber, der giver udlændingene mest spilletid. Samtidig spiller klubbens egne talenter meget.
Hvad gør EfB herfra? Det med at blande udlændinge og egne talenter har længe været en opskrift på Vestkysten, så mon ikke det bliver ved.
SønderjyskE: 13
Største udenlandske profil: Rilwan Hassan
Sønderjyderne vil egentlig gerne spille med deres egne talenter og give dem chancen, men man må også bare erkende, det ikke flyder over med sønderjyder på ungdomslandsholdene. Så der er pæn plads til de udenlandske spillere i SønderjyskE, selvom et par stykker blev solgt fra i januar med afskeden med Mart Lieder (OB) og Kees Luijckx (Silkeborg).
Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud
Med tiden vil SønderjyskE helt sikkert gerne have færre udlændinge og styrke den lokale profil, men det kræver tid og ressourcer at uddanne dygtige talenter med niveau til Superligaen.
FC København: 14
Største udenlandske profil: Zeca
FC København er en af de klubber, der bruger udenlandske spillere mest, og som også har råd til de dyreste udenlandske spillere i Superligaen. Man kan også mærke, de spillere bliver dyrere, og at FCK strækker sig efter dem. Pep Biel til 37 millioner kroner var dyrt...
FCK kommer helt sikkert til at købe og huse mange udenlandske spillere i fremtiden, men mon ikke også man gerne vil have bare en eller to ekstra københavnere op fra ungdomsafdelingen i den kommende tid.
FC Midtjylland: 14
Største udenlandske profil: Evander
Med Matthew Benham og Smartodds' store datasæt i ryggen handler FC Midtjylland meget internationalt ind, og det ses på truppen, selvom der også stadig er en pæn portion spillere fra klubbens egen ungdomsafdeling.
Der er plads til spillere lige fra Canada til Australien, og man skal nok ikke forvente, at FC Midtjylland holder op med at hente udlændinge, nu hvor priserne muligvis falder på det internationale transfermarked. Så er spørgsmålet, om FCM stadig har råd til at købe udlændinge, herunder om FCM kan blive ved med at sælge spillere og få euro og pund i kassen.
FC Nordsjælland: 15
Største udenlandske profil: Muhammed Kudus
FC Nordsjælland har en lang række dygtige ghanesere og udlændinge købt fra andre europæiske ligaer, og ud over profiler Kudus og Isaac Atanga er flere andre lovende spillere på vej. Om noget skal FCN være bedre til at finde de andre udenlandske spillere, der ikke kommer til fra Right To Dream-akademiet i Ghana.
FCN og Right To Dream er dybt integreret og vil også i de kommende år sende mange ghanesere på banen i Superligaen.
Brøndby IF: 15
Største udenlandske profil: Simon Hedlund
Brøndby har fortsat mange udenlandske spillere i klubben og på banen i Superligaen, men nedskæringen i antallet af udlændinge er begyndt med salgene af Wilczek, Mukhtar og Kaiser i januar. Flere følger helt sikkert i de kommende transfervinduer, hvor der skal gøres plads til flere af spillerne fra Masterclass, som Brøndby i årevis har haft alt for ringe succes med at integrere på førsteholdet.
Udlændinge vil fylde mindre i Brøndby i fremtiden, men det er ren fantasi at tro, man som en af Superligaens største klubber med et tilhørende stort budget og drømme om trofæer ikke også henter udenlandske profiler i de kommende år.
Læs også:Superligaens bedste: AC Horsens tager kvantespring
Læs også:Superliga-trænernes pointsnit: Nye folk imponerer
Læs også:FCM har hægtet Brøndby af: Her er Superliga-klubbernes spillerbudget