Video : Tipsbladet
Generelle

Bedømmer FCN: Han har været sæsonens skuffelse

FC Nordsjælland har sagt farvel til profilerede spillere, men er alligevel at finde i top seks i Superligaen efter første halvdel af grundspillet. Her bedømmer FCN-fan Kasper Henriksen klubbens præstationerne i starten af sæsonen.

Efter et overvældende transfervindue, hvor vi som ofte før har sagt farvel til en masse profiler, er det tid til at gøre status efter 11 runder.

De mange profiler, som enten har haft kontraktudløb eller er blevet solgt, har banet vejen for, at nye skal bryde igennem muren til Superligaholdet. Og som fan har det virket som at bestige et nyt bjerg efter to sæsoner, hvor vi har spillet med i den sjove ende af tabellen, men hvor vi nu mere ligner et nyt hold i opbygningsfasen.

Det bliver ikke mere klassisk F.C. Nordsjælland, for selvom afgangene har været iøjnefaldende, så stoler man blindt på projektet og talentmassen i RTD. Dog har tilføjelsen af Mark Brink været en nødvendighed med det in mente, at Tverskov tager til San Diego sammen med Ingvartsen til vinter.

Og i sidste runde i Haderslev så vi for alvor, hvordan bl.a. Mark Brink og co. spillede sammen, og i alt satte 946 succesfulde afleveringer sammen, hvilket slår Man. Citys rekord. Det bekræfter for mig, at vi er på rette vej som klub, og at vi ikke ryster på hænderne og fastholder målsætningen om top 6.

Det er med tungt hjerte, at jeg må tilskrive mig flertallet og nævne vores kære målmand Andreas Hansen, som indtil videre har været den største skuffelse i sæsonen.

Kasper Henriksen
FC Nordsjælland-fan

Når jeg kigger på vores nuværende trup, som kun udgør 25 spillere, hvoraf syv spillere ikke har været på banen i indeværende sæson, så synes jeg, at Sindre Walle Egeli har været den største positive overraskelse indtil videre.

På trods af at han kun er 18 år har han virkelig grebet chancen og allerede lavet fem mål og ligner dermed også vores næste store salg. Ståle Solbakken har også allerede udtaget ham til det norske landshold, så der er ”desværre” flere som har fået øjnene op for vores kommende superstjerne.

Jeg vil også gerne fremhæve Marcus Ingvartsen, som virkelig ser formstærk ud og for alvor har fundet netmaskerne igen. Men i min optik er vores bedste spiller Jeppe Tverskov, viceanfører, men det er ikke en overraskelse for mig. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvis Jeppe Tverskov var kommet til FCN tidligere i sin karriere, hvilket et topniveau han kunne have endt på.

Foto: Alamy

Det er med tungt hjerte, at jeg må tilskrive mig flertallet og nævne vores kære målmand Andreas Hansen, som indtil videre har været den største skuffelse i sæsonen. Jeg synes oprigtigt, at han har været én af de to bedste målmænd i Superligaen i de sidste to sæsoner, hvor han bl.a. også har trænet med landsholdet, men den form synes at være langt væk. Han har ikke været kampafgørende og reddet point til klubben, og han har lukket langt flere mål ind ift. xG. Jeg håber, at han får vendt den nedadgående formkurve hurtigst muligt, ellers kan top 6 være langt væk.

På en nuværende femteplads i Superligaen og som det hold, der har scoret næstflest mål, synes jeg, at sæsonen er godkendt indtil videre, og derfor giver jeg F.C. Nordsjælland tre bolde.

Når vi rammer topniveauet, som vi har gjort på hjemmebanen i Farum Park mod FCK og Brøndby eller som ude mod Sønderjyske, så kunne karakteren være højere, men bundniveauet skal hæves, så vi ikke smider point til Lyngby og Randers hjemme.

Vi ses på stadion i næste runde mod Silkeborg, hvor vi kan spille os højere op i tabellen!

Tipsbladets karakterskala er fra 0 til seks bolde, hvor seks er det bedste.