Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe: Hvad fanden havde du regnet med, Jesper?

- Det er da helt sort, når så Jesper Sørensen bliver fortørnet over, at det bliver diskuteret i medierne, skriver Stig Tøfting i sin ugentige Superliga-klumme.

JEG SMIDER LIGE en bombe - og så er der nok ingen, der bemærker det eller spørger, hvad fanden skete dér lige dér!

Var det sådan Jesper Sørensen tænkte, da han udpegede Jacob Rasmussen til anfører og sendte Daniel Wass helt ud af anførergruppen.

Som jeg sagde hér på Tipsbladet tidligere på ugen, så lignede det set udefra et modigt træk af Jesper Sørensen. At han havde noget, han gerne ville have sat på plads. En form for magtkamp.

DET ER JO HELT FAIR. Det er en del af en træners magtbeføjelser, men det er da helt sort, når så Jesper Sørensen bliver fortørnet over, at det bliver diskuteret i medierne. Altså, hvad fanden havde han regnet med?

Selvfølgelig bliver det da en stor historie, når en af Brøndbys største - og vigtigste - profiler lige pludselig ryger helt ud af anførergruppen.

Jesper Sørensen blev åbenbart også mopset over, at Daniel Wass ufrivilligt blev en del af diskussionen.

Jamen, det er sgu’ da ikke Wass, der bliver skudt på. Han kan hverken gøre fra eller til i den beslutning, så i bund og grund handler diskussionen om Jesper Sørensens disposition og i den grad timing af beslutningen.

Daniel Wass mod FCK. Foto: Alamy

JEG KAN IKKE forstå, at han ville have den uro, der altid vil komme, når en stor stjerne mister staus.

Jeg sidder ikke inde i omklædningsrummet eller er på træningsbanen, men hvorfor kunne Wass ikke være blevet i anførergruppen? Det svar kender kun Jesper Sørensen - og måske Wass - men Sørensen skal i hvertfald ikke være knotten over debaten.

Når han så skifter Wass ud mod Sønderjyske med 20 minutter igen i en kamp, hvor Brøndby sidder på alt spillet og han holder Radosevic på banen, så er det jo, at man tænker sit.

NU KAN JEG faktisk godt li’, at Jesper Sørensen bider igen. Jeg har kendt ham siden AGF-dagene og han har altid været til den stille og velovervejede side.

I disciplinen uovervejede handlinger, der vinder Stig Tøfting kæmpestort over Jesper Sørensen, så at han nu reagerer lidt mere impulsivt, kan jeg sgu’ godt li’. Men derfor kan jeg godt synes, at han fejllæser reaktionerne på Wass-sagen fuldstændig.

MAN KAN i hvertfald roligt konstatere, at Brøndby kommer ind i en periode, hvor der er brug for ro på båden. Deres Superliga-program er ganske enkelt vildt!

Tjek lige: Silkeborg (u), FCN (u), FCM (h), AGF (u), FCK (h), FCM (u) FCN (h).

Værsgo’ - her er ingen bløde kampe, men bare modstand fra den øverste hylde. Udfaldet af den stribe kampe bliver definerende for, hvor Brøndby slutter i tabellen.

Jo, jo - efterfølgende vil der stadig være masser af point at spille om, men det er de direkte modstandere til topplaceringerne, så det vil være en absolut afgørende periode for Brøndby.

Jesper Sørensen, Brøndby. Foto: Alamy

DET ER ET barskt program, men jeg er faktisk ikke så nervøs for Brøndby. For det første, så har de ikke europæiske kampe oveni og for det andet, så ser Brøndby både solide og velspillende ud.

Jeg har gennem det meste af sæsonen sagt, at Brøndby er det bedst spillende hold. Det så man så ikke meget til mod Sønderjyske og måske heller ikke i derby-nederlaget til FCK, men ellers har jeg set et både offensivt og dominerende Brøndby-hold.

Pointhøsten på 14 i otte kampe er måske under det forventede, men jeg har også set et Brøndby-hold, der er blevet straffet virkelig hårdt.

Dumme boldtab mod Viborg, Vejle og Randers har kostet mål  - og senest mod FCK, hvor en fejl også fører til det afgørende 3-1 mål.

SPECIELT I KONTRALØBENE har Brøndby set sårbare ud, så når nu Jesper Sørensen ville vende alle sten i forbindelse med anførerskiftet, så burde han måske også kigge på, om han skulle frigøre en mand fra forsvaret til midtbanen for at gøre den mere modstandsdygtig overfor kontraer.

Under alle omstændigheder, så bliver det nogle voldsomme uger for Brøndby.

VI ER NU en fjerdedel inde i turneringen, så jeg er også faldet over et par andre nedslagspunkter:

Lukas Lerager, FCK. Foto: Alamy

FC KØBENHAVN
De går den modsatte vej af Brøndby med hensyn til kampprogrammet. 
AaB (h), Vejle (u), Silkeborg (u), Vejle (h).

Uden at forklejne et eneste af holdene, så bør FCK selvfølgelig hente 12 point hér. Fuld plade - og kan de det, så kan Jacob Neestrup sikkert vaske en semisløj sæsonstart af tavlen. For så vil de være med i toppen, men jeg har det også stadig sådan, at jeg ikke har set det tårnhøje topniveau man selvfølgelig forventer fra FCK.

Til gengæld, så er der hjælp at hente i statistikbøgerne for FCK-fansene. De to eneste gange i Superligaens historie, hvor FCK har haft 14 point efter otte kampe som de også har nu, ja der er de blevet mestre…

VEJLE
Jeg har altid haft et svagt punkt for Vejle. De hører i min verden til i den bedste række, så derfor er det forfærdligt at kigge på, hvordan det hele smuldrer.

Otte nederlag i otte kampe er en tangering af Vejles egen rekorddårlige Superliga-start i 2006/7 - og der er vel ikke meget, der tyder på, at det stopper dér.

Derfor er Ivan Prelec naturligvis den mest fyringstruede træner i Superligaen, men spørgsmålet er jo, om det overhovedet løser problemet, at skille sig af med ham? Jeg tror det faktisk ikke, men man kan jo blive så desperate, at man er nødt til at gøre et eller andet.

Kampen søndag mod Sønderjyske kan meget vel være en vind eller forsvind-kamp for Prelec.

Ivan Prelec, Vejle. Foto: Alamy

AGF
Aarhusianerne kører omvendt med den andenbedste sæsonstart nogensinde. Kun overgået af sølvholdet fra 1995/96. Vi havde 18 point efter otte kampe, altså et enkelt mere end det nuværende AGF-mandskab.

Ligesom Brøndby, så skal AGF - som altid fristes man til at sige - ikke bruge krudt på Europa, så det er nu, at man skal hægte sig yderligere fast på toppen.

Nej, spillet og resultatet mod Silkeborg hjemme var ikke prangende, men det må også være fair at sige, at AGF måske har overpræsteret en smule og scoret på næsten alt. Det hører op en dag - og det gjorde deres stime på fem sejre i træk så også, men der er masser af kvalitet i AGF-mandskabet.

FC MIDTJYLLAND
Sejren over FCK, der blev kriget hjem på en kræftpræstation i anden halvleg må have givet et formidabelt rygstød i Superligaen.

FCM skal dog nu bevise, at de kan gabe over både Europa og Superligaen. De bør i hvertfald have truppen til det, for når jeg skal se hele FCM-truppen på min computer, så kan de dårligt stå i et skærmbillede…

Jeg gider i hvertfald ikke høre noget klynk fra hverken FCK eller FCM over Europa-deltagelse. De har med afstand de største og mest konkurrencedygtige trupper i landet, så selvfølgelig skal de kunne magte begge opgaver.

PS: Intet afgjort endnu. Der er stadig 72 point at spille om.