Danmark klar til U/21-EM

Det danske U/21-landshold er klar til U/21-EM efter dramatisk opgør mod Island.

Danmark skulle tirsdag aften forsøge at sikre sig billetten til sommerens U/21-EM. Og skulle det lykkes, så var det nødvendigt for Jess Thorups tropper at komme på måltavlen, efter det første opgør på dansk jord var sluttet 0-0.

Så spændingen var intakt allerede inden kampen blev fløjtet i gang på Island. Og det var da også Danmark, som dominerede opgøret fra start.

Efter 13 minutter var Andreas Christensen utrolig tæt på at bringe Danmark i front. Et langt indkast blev sendt ind i feltet og headet videre af Andreas Cornelius. Det fik Andreas Christensen til at stige til vejrs og sende et godt hovedstød afsted, men en pragtredning i det islandske mål forhindrede Danmark fra at komme foran.

Danmark fortsatte dominansen, og mens Island viste sig som et hold, der langt fra var farlige, så virkede det til, at det bare var et spørgsmål om tid, før Danmark ville få hul på bylden. Men det skulle vise sig sværere end først antaget, for selvom Danmark havde nok med chancer, så savnede de i den grad skarphed.

Lige inden pausen var Danmark igen tæt på at bringe sig foran. Først var det Cornelius, som fik en god mulighed, men afslutningen blev blokeret af en islænding og bolden røg derfor hen foran Toutouh, som sparkede forbi mål.

I anden halvleg havde Danmark også svært ved at udnytte overtaget. Danmark gik ned i gear i perioder, og man kunne ved flere situationer høre en utilfreds Jess Thorup forsøge at råbe sit hold igang fra sidelinjen.

Det lykkedes en smule senere i kampen, da Nikolaj Thomsen blev sendt afsted på en friløber mod det islandske mål. Men Thomsen men en svag afslutning med venstrebenet var ikke nok til at bringe Danmark i front.

Mod alle odds var det efterfølgende Island, som burde have været i front. Jakob Busk så meget uheldig ud, da han tabte en bold, som dumpede ned til ham. Bolden blev derefter sendt i nettet af en fremadstormende islandsk angriber.

Men dommeren annullerede den islandske scoring, da han mente, der blev begået frispark mod den danske målmand, hvilket ikke så ud til at være en korrekt dom.

Et minut før tid kom forløsningen så for Danmark. Nikolaj Thomsen gjorde skaden god igen efter sin misser tidligere i kampen, da han bragte Danmark i front. Et langt indkast fra Jonas Knudsen blev forlænget af Cornelius, hvilket Nikolaj Thomsen udnyttede til at bringe Danmark foran, da han dukkede op ved den bagerste stolpe.

Men bare to minutter senere bragte Island sig på 1-1. Det skete efter et klodset straffespark, som blev begået af Jannik Vestergaard. Og fra straffesparkspletten svigtede Skuli Jon Fridgeirsson ikke.

Men det var ikke nok for Islands vedkommende. Det hele sluttede nemlig 1-1 i en kamp, hvor Danmark i den grad manglede skarphed, men til slut alligevel fik booket billetterne til EM-slutrunden, som afholdes i Tjekkiet næste sommer.