PSV er hollandske mestre med tre runder igen
Benelux

Med Ajax på de seneste fire mesterskaber i Holland blev det endelig PSV Eindhovens tur, da de slog Heerenveen med 4-1 i en festforestilling af en mesterskabskamp.

Efter en pause, der strækker sig helt tilbage til 2008, er PSV Eindhoven igen hollandske mestre. Det sker mens PSV stadig har tre runder tilbage at spille, men Ajax på andenpladsen er nu så langt efter, at de ikke kan hente PSV, da de nu er 13 point foran Amsterdam-holdet.

Mesterskabet blev sat på plads efter en sejr over Heerenveen, der havde danske Youness Namli med på bænken i hele kampen. Sejren lød på 4-1, som alle pånær et blev scoret i første halvleg.

Festen blev sat i gang hurtigt, da Luuk De Jong efter bare tre minutter scorede til 1-0. Det blev til 2-0 ved Depay efter 23 minutters spil, inden Van den Berg fik reduceret for Heerenveen. Dog fik De Jong igen scoret kort før pausen på oplæg af Willems.

Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid rev PSV påny Heerenveens forsvar fra hinanden, da de på få stationer fik bolden ind til Narsingh efter indspil fra højresiden af De Jong, så han nemt kunne sætte bolden i mål.

I anden halvleg var der givet plads til både fyrværkeri i slutningen af kampen, hvor der kogede på tilskuerpladserne indtil dommeren fløjtede befriende af, så festlighederne virkelig kunne tage om sig, hvor træner Philipp Cocu virkelig fik jublet igennem.

Det var Philips-klubbens 22. mesterskab, og de bryder dermed Ajax' sejrsrække på fire mesterskaber i træk.