Ajax' danskermål udsætter PSV's mesterskab
Benelux

Lucas Andersen scorede i Ajax' sejr over Heracles og var dermed medvirkende til, at PSV Eindhoven må vente lidt endnu med at kalde sig hollandske mestre.

Det er så godt som sikkert, at PSV Eindhoven vinder det hollandske mesterskab, men sent lørdag aften blev det uundgåelige udskudt i en uges tid. Ajax vandt således med 2-0 på udebane over Heracles, og dermed har holdet fortsat ti point op til PSV med fire runder tilbage.

Sejren kom i hus efter en danskerscoring fra Lucas Andersen. Den 20-årige offensivspiller kom på banen med 13 minutter tilbage og nåede at cementere holdets sejr med sit 2-0-mål. Scoringen blev assisteret af landsmanden Nicolai Boilesen. Forinden havde Kolbeinn Sigthorsson bragt hovedstadsklubben foran i første halvlegs overtid.

Havde Ajax snublet mod Heracles, ville PSV Eindhoven allerede være sikret klubbens første mesterskab siden 2008. Det kan dog komme på lørdag, når holdet møder Heerenveen. Vinder PSV den kamp, kan ingen danskermål eller Ajax-sejre forhindre den første nye mester siden 2010.