Leder: Strategerne i Farum kan snyde investorerne i FCM og Brøndby
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Generelle

Leder: Strategerne i Farum kan snyde investorerne i FCM og Brøndby

FC Midtjylland og Brøndby er guldfavoritter i Superligaen, men glem nu ikke fortsat at holde øje med FC Nordsjælland

Med 19 runder spillet og 17 runder tilbage tegner der sig et jævnbyrdigt kapløb om det danske mesterskab fra anden weekend i februar, hvor FC Midtjylland lægger ud et point foran Brøndby IF.

De to tophold stod klar, da FC København fumlede og famlede i begyndelsen af sæsonen og igen i slutningen af efteråret.

Brøndby IF undlod at sælge Frederik Rønnow og Teemu Pukki, FC Midtjylland har fra nytår skrevet kontrakt med efterårets bedste Superliga-midtstopper Bubacarr Sanneh og den amerikanske landsholdsmålmand Bill Hamid.

For mig, der i langt de fleste tilfælde end ikke gider lytte efter, når fodboldklubber mellem jævnlige kapitaltilførsler ihærdigt forsøger at overbevise os om, at de lige straks har en god overskudsforretning, er det helt fint, at Brøndby IF og FC Midtjylland taber tocifrede millionbeløb på deres seneste regnskaber, selvom FCM’s underskud er lidt bekymrende, når man nu solgte Pione Sisto til Celta Vigo for 45 millioner kroner i regnskabsperioden.

Men lad nu det ligge.

I en sæson, hvor FC København ikke bliver mester, med mindre der sker et mirakel i foråret, skal Brøndby IF og FC Midtjylland pinedød satse det hele på at vinde DM og måske score jackpot i Champions League – ellers giver det for mig ingen mening i forvejen at operere med så store lønbudgetter, at man næsten ikke kan undgå at få underskud år efter år.

Bliver det FC Midtjyllands skare af offensive individualister, der vinder mesterskabet i deres 3-5-2 med de mange dueller mand-til-mand, systemet giver?

Eller vinder Brøndby IF endelig det første mesterskab i 13 år på det kompromisløse pres og direkte, målsøgende spil, modstanderne har haft så svært ved at dæmme op for i en hel kamp?

Det ligner en jævnbyrdig duel indtil de sidste runder i maj.

Men trods Emiliano Marcondes’ skifte til Brentford er jeg varsom med at afskrive FC Nordsjælland.

Det så umuligt ud, da Marcus Ingvartsen, Stanislav Lobotka og Andreas Maxsø blev solgt i løbet af sommeren, og 34 indkasserede mål i de 19 første runder var for mange.

Kan Kasper Hjulmand bremse den strøm og måske få noget hjælp i form af en afløser for Marcondes (og Fellah, der ikke har slået til), kan FC Nordsjælland vise sig at være tættere på FC Midtjylland og Brøndby IF end en håndfuld point i tabellen.