Desperate Esbjerg har kurs mod 1. division
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Generelle

Desperate Esbjerg har kurs mod 1. division

Krisen er dyb i Esbjerg fB, der kun har hentet 38 point i de seneste 46 Superliga-kampe.

Det vakte opsigt, da den nye sportsdirektør i Esbjerg Ted van Leeuwen i et interview med JydskeVestkysten nævnte Indien, Thailand og Vietnam som potentielle markeder for nye spillere.

Det var noget mærkeligt noget at sige ved tiltrædelsen i en klub, der har haft voldsom aktivitet på transfermarkedet de to seneste sæsoner og står med en trup uden sund præstationskultur.

På det seneste er rygterne gået om, at den ny hollænder ville ud af jobbet igen før første arbejdsdag, og sammen med Colin Todds – berettigede – svada om ligeglade spillere efter nederlaget til B93 fra 2. Division tegner det et billede af et hold, der skal ud i fire playoff-kampe om overlevelse til foråret for at blive i bedste række.

38 point i de seneste 46 Superliga-kampe fortæller en historie om, at Esbjergs krise ikke skyldes uheld, spillerkøb for langt over 10 millioner kroner de to seneste år vidner om, at der har været muligheder for at hente profiler – før i 2016, hvor økonomien er blevet særdeles presset.

Colin Todd kan håbe, det lykkes spillerne at overbevise sig selv om, Lyngby-kampen var et vendepunkt.

At gå fra 0-2 til 2-2 var fint, men det var også held og ikke så meget vild vindervilje, der gjorde udslaget.

Colin Todd stillede før den kamp spørgsmålstegn ved, om spillerne er i stand til at levere mere. Hvis ikke, skal der meget mere held til end i Lyngby-kampen, hvis den nuværende status som nedrykningsfavorit ikke skal blive indfriet, playoff-kampe eller ej.