Video : Tipsbladet
Superliga

Nye FCK-klø: Så er selv ikke Neestrup fredet

FCK er kommet jammerligt igang med medaljeslutspillet og selv en plads i Europa er i farezonen, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen

VI KAN JO lige så godt indrømme det: Ingen træner i Superligaen er blevet hyldet, rost og nærmest feteret så voldsomt som Jacob Neestrup.

Skal vi ikke bare sige, at medvinden på cykelstien har været til den absolut pæne side for FCK-træneren.

Ganske fortjent, egentlig. Den måde han samlede FCK op på efter tiden med Jess Thorup kaldte på anderkendelse. Fra skrot til slot - og et mesterskab.

Læg så FC Københavns Champions League-deltagelse i 2023/24 oveni - og roserne har været fortjente.

NU SER TINGENE noget anderledes ud. FC København har tabt de to første kampe i mesterskabsslutspillet. Først derbyet til Brøndby - og nu et nederlag til FCN.

Selvfølgelig kan man altid tabe et derby - og alle hold i Superligaen kan også få klø i Farum, men det ændrer jo ikke på, at der er en katastrofal start på en periode, hvor man skal toppe og ikke dykke. Det er to måneder, hvor mesterskabet bliver afgjort.

Derfor falder projektørerne også på Jacob Neestrup, der i hvertfald ikke har formået, at indstille sit hold til mesterskabsslutspillet.

Undertegnede skrev efter derbyet, at mesterskabet nu var forsvundet for FCK - og kampen mod FCN gav kun yderligere rygdækning for den teori.

TIPSBLADETS KOMMENTATOR, Stig Tøfting kaldte i sin klumme det for ‘skræklæsning’ for FCK, når det kommer til, hvor mange point de forsvarende mestre har fået mod de øvrige top-seks- hold.

Her er kun Silkeborg ringere, og det er jo horrible tal for FC København, der kun har hentet 12 (!) point mod de andre fem hold i top-seks.

Kampen mod FCN pyntede ikke på den statistik - og selvfølgelig kan man ikke blive dansk mester, når man får så få point mod de øvrige tophold. Det siger sig selv.

NEJ, JACOB Neestrup kan jo ikke lastes for, at Roony Bardghji brænder et straffespark mod FCN, men han må tage på sin kappe, at FCK-forsvaret i alt for mange Superligakampe har virket uafstemt - og med alt for mange opdækningsfejl.

Som mod Brøndby - og til dels også mod FCN.

FOR FCK VAR før denne runde det mest scorende hold i Superligaen, så det er ikke hér hunden ligger begravet - og de individuelle kvaliteter hos FCK-spillerne er også hævet over enhver diskussion, men det holdmæssige output er for ringe.

Det er som bekendt forsvaret, der vinder mesterskaber, men hér har FCK bare ikke været tilstrækkeligt konkurrencedygtige. Ikke mindst, når vi taler dødbolde.  

Nu står FCK faktisk i en situation, hvor de er tættere på at misse en Europa-plads end de er på at blive danske mestre!

Så ja, det er måske ikke en tordnende krise, men den resultatmæssige krise er en realitet. Og den skal Neestrup have fikset i en ruf, for en næste sæson uden Europa for FC København er en kæmpe fiasko.

ER NEESTRUP SÅ fyringstruet? Slet ikke. Faktisk bør han sidde vanvittigt sikkert i sædet, men den job-sikkerhed varer jo ikke ved.

Det skal den ikke gøre i en klub som FC København, men snoren for den unge og stærkt kommunikerende Neestrup er selvfølgelig pænt lang, selvom den slags hurtigt kan være elastik i metermål.

Det nye er jo, at diskussionerne om Neestrup nu vil opstå - og det er trods alt helt nyt for den ellers selvbevidste FCK-træner.

PS: FCN spillede en strålende kamp, hvor de helt rigtigt fik sat FCK-bagkæden ud i en masse løbeduller og en-mod-en-situationer. Har vi en medaljeaspirant hér? Det kunne godt se sådan ud.