Selvmål dukkede FCN i sidste sekund

Syv sekunder før tid dummede Pascal Gregor sig og lavede selvmål, og så vandt AaB en kedelig kamp i Farum med 1-0.

Når man lige har slået mægtige Dynamo Kiev med 3-0, er udsigten til et opgør mod FC Nordsjælland – eller noget andet dansk hold for den sags skyld – ikke skræmmende, men de danske mestre bryder sig bestemt ikke om at møde FCN. AaB har således blot vundet et ud af de seneste 11 opgør mod Farum-klubben – det var senest, at nordjyderne gæstede Farum Park, hvor det blev til en 4-2-sejr.

Denne mandag fik nordjyderne imidlertid også tre point med hjem til Aalborg. En kedelig kamp i efterårskulden, som skulle have sluttet uden mål, endte med en 1-0-sejr til gæsterne. Pascal Gregor lavede selvmål få sekunder før tid.

Opgøret startede med FC Nordsjælland i teten, men der blev ikke skabt ret mange chancer. Da den første meldte sig, var det dog til hjemmeholdet. Patrick Mtiliga smækkede bolden ind i feltet, hvor Uffe Bech fik afsluttet, men Nicolai Larsen diskede op med en fantastisk redning i AaB-målet.

Kort efter afværgede Nicolai Larsen også et frispark fra Kasper Lorentzen og en fri chance til Joshua John.

Det var i samme moment, at AaB fik sin første chance i kampen. Talentfulde Andreas Bruhn spurtede fra hele FCN-midtbanen og serverede den for en fri Anders K. Jacobsen, men fødselaren fik ikke bugt med sin måltørke og sparkede forbi. Med fem minutter til pausen havde Andreas Bruhn selv en farlig afslutning, som David Jensen klarede med en fodparade.

Dermed var stillingen ved pausen 0-0.

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, før Nicolai Larsen i gæsternes mål igen kom på arbejde. Kasper Lorentzen fik kæmpet sig til en fornuftig skudchance fra kanten af feltet, men Larsen fik handsken på. Det gjorde han også på en afslutning fra Joshua John kort efter.

Der var dog ikke meget at skrive hjem om i de sidste 45 minutter, og det er svært at drage nogen anden konklusion end, at det var en noget kedelig kamp, der foldede sig ud for øjnene af de fremmødte tilskuere på Farum Park. Derfor skulle der i retfærdighedens tegn heller ikke have været scoret i kampen. Men det blev der få sekunder før sidste fløjt.

Indskiftede Mathias Wichmann slog et indlæg ind i FCN-feltet, og her var Pascal Gregor uheldig at pande bolden i eget net til AaB-føring på 1-0. Dermed fik mestrene tre ufortjente point med fra Nordsjælland.

FC Nordsjælland gæster i næste runde topholdet FC Midtjylland, mens AaB får besøg af bundproppen Silkeborg.