Nu kan de dufte medajler i Brøndby

Brøndby slap fra Aarhus med tre point. Selv om holdet var bagud med 1-0 mod AGF, fik Thomas Kahlenberg og Andrew Hjulsager vendt opgøret til en Brøndby-sejr på 2-1. AGF tabte dermed for sjette kamp i træk.

Tipsbladet.dk på NRGi Park: Brøndby IF kæmper fortsat om medaljer i årets Superliga. Mandag aften tog holdet fra Aarhus med tre point foran 9.634 tilskuere og har således samme pointantal som FC København på tredjepladsen. FCK spiller mod Esbjerg klokken 19. Sejren blev på 2-1, selv om Thomas Franks tropper kom bagud med 1-0. Omvendt er AGF rykket et point nærmede nedrykningsstregen med det sjette nederlag i træk. Nu venter et nedrykningsbrag i Viborg søndag.

Hjemmeholdets træner, Jesper Fredberg, havde varslet ændringer i forhold til nederlaget til FC Midtjylland, og han havde lavet fire ændringer i startopstillingen. Mest markant var det, at Casper Sloth var sendt på bænken, ligesom Danny Olsen ikke var klar, da han fortsat døjer med en brækket ringetå. I stedet kom David Devdariani og Osama Akharraz i startopstillingen, ligesom Martin Jørgensen var tilbage efter karantæne.

AGF så fra start ud til at investere mere, end holdet gjorde i 0-4 nederlaget til FC Midtjylland på hjemmebanen i fredags. Det kom til udtryk ved, at AGF var enormt aggressive fra start, og det klædte Jesper Fredbergs mandskab, der mod FCM lignede et hold i opløsning.

Brøndby kom til kampen med vished om, at en sejr for alvor ville bringe Brøndby ind i medaljeræset. Udeholdets spil har været godt på det seneste, ligesom pointhøsten har været fin. Det var derfor en overraskelse, at AGF - der før mødet med Brøndby ikke havde scoret i fem kampe i træk - kom foran allerede efter 11 minutters spil.

Målmand Lukas Hradecky spillede en flad bold ud til Martin Ørnskov på kanten af feltet. Midtbanespilleren afleverede bolden tilbage, men ramte den helt forkert, så den kom tilbage som en rigtig ballonaflevering. Hradecky kom i tvivl om, hvad han skulle gøre og headede til bolden, så den landede lige for fødderne af Kasper Povlsen, der nemt fik gjort det til 1-0. Kanon start for AGF, der før opgøret kun var et point over nedrykningsstregen.

Og det kunne være blevet endnu bedre for Jesper Fredbergs tropper to minutter senere, hvor Jesper Lange pludselig var alene igennem Brøndbys forsvar. Angriberen overplacerede dog sit chip, så bolden i stedet gik til målspark.

Brøndby rystede hurtigt skuffelsen af sig og spillede en pæn gang fodbold. Thomas Franks mandskab kom også frem til muligheder, blandt andet ved Ariel Nunez. Men angriberen kunne ikke styre bolden uden om keeper Emil Ousager efter 18 minutters spil. Også Andrew Hjulsager havde et godt forsøg efter en lille halv time.

Der skulle en dødbold til, før Brøndby fik udlignet i kampen. Ariel Nunez tog en dribletur ned gennem midten af banen, og på kanten af feltet blev han nedlagt. Frisparket tog Thomas Kahlenberg sig af, og den rutinerede Brøndby-mand viste fornem sparketeknik. Over muren og ind bag Emil Ousager til 1-1, som også var stillingen ved pausen.

Efter pausen kom AGF igen bedst ud. Hjemmeholdet kom frem til et par løse muligheder hist og her, og især Osama Akharraz var livlig. Men AGF lider under at have mistet Søren Larsen, for klubben har ikke en decideret målscorer, der er på plads, når indlæggene kommer.

Det har Brøndby, men Simon Makienok blev pakket godt ind af AGF's forsvar. Det gav dog muligheder og plads til Ariel Nunez, der var god til at falde ned i banen og modtage bolden. Med 25 minutter igen af opgøret gjorde han netop det, og han smed en skarp aflevering i dybden til Andrew Hjulsager, der havde taget det dybe løb. Kantspilleren var alene med Emil Ousager, og her svigtede Hjulsager ikke. 2-1 til Brøndby, hvilket målt på spil og chancer var fortjent, selv om AGF havde spillede bedre end set på det seneste.

AGF havde sporadisk med chancer for at komme tilbage i opgøret. Bedst var nok Osama Akharraz' chance et kvarter før tid, men fra en position i feltet fik han drejet sit forsøg forbi Lukas Hradeckys mål. Og det blev hjemmeholdets sidste gode mulighed i en kamp, som Brøndby vandt med 2-1.

Med sejren går Brøndby på 45 point efter 28 kampe. Samme pointantal som FC København på tredjepladsen. FCK spiller dog mod Esbjerg senere mandag aften og kan altså med en sejr rykke tre point væk. Omvendt ligger AGF fortsat på tiendepladsen. Jesper Fredberg og AGF har tabt seks kampe i træk, har nu kun et point ned til SønderjyskE, der er under stregen, og har en vital kamp i Viborg på søndag. Med modsat opgøret mod FCM er der lidt positivt spil at tage med til Viborg.