N'Doye blev matchvinder i New Firm

To kasser fra Dame N'Doye var medvirkende til, at FC København gav Brøndby det første forårsnederlag.

Brøndby-spillerne kan ikke længere prale af at være ubesejrede i foråret. Dame N'Doye blev således matchvinder, da FC København slog de blå-gule med 3-1 i aftenens opgør og samtidig lagde en lille smule afstand til FC Nordsjælland i Superliga-tabellen.

Det var to afbudsramte mandskaber, som satte aftenens derby i gang. Hjemmeholdet var blandt andet uden forsvarsstyrmand Kris Stadsgaard og midtbanespillerne Claudemir og Martin Vingaard, mens Brøndby måtte undvære to landsholdsfløje i form af Michael Krohn-Dehli og Dennis Rommedahl samt den unge venstreback Daniel Norouzi, som blev udvist i søndagens 1-0-sejr over OB.

FC København satte sig på bolden fra start, og der gik blot fem minutter, før de hvidblusede havde kampens første store muligheder. I første omgang tvang Cesar Santin Brøndby-keeper Michael Tørnes ud i fuld længde, og på de efterfølgende hjørnespark var især Dame N'Doye tæt på at heade bolden ind ved nærmeste stolpe.

Fem minutter senere kom gæsterne for første gang i nærheden af Johan Wilands mål, da Mikkel Thygesen kom fri i venstre side af feltet. Afslutningen gik imidlertid fladt forbi. Dame N'Doye svarede igen ved - på elegant vis - at løfte bolden over Brøndby-forsvaret til Pape Pate Diouf, men kantspillerens afslutning blev pareret til hjørne af Michael Tørnes.

Brøndby forsøgte i høj grad at ramme to-meter-manden Simon Makienok med høje bolden, men det var begrænset, hvad de blå-gule fik ud af det. FCK's centrale midtbanespillere og forsvarere fik således presset angriberen til at ramme modspillere i stedet for medspillere, når han lagde bolden af eller headede den videre. Samtidig formåede hjemmeholdet at bevare presset på Brøndbys halvdel, så gæsterne havde langt frem til Johans Wilands mål, når de kom i boldbesiddelse.

Efter knap en halv time fik Simon Makienok imidlertid held med at tage en lang bold fra Oluwafemi Ajilore ned for derefter at snyde Ragnar Sigurdsson og Sölvi Ottesen ved at vende rundt om sig selv. Blot få meter fra målstregen sparkede den lange angriber forbi mål. Kort tid efter trykkede Mikkel Thygesen af på en nedfaldsbold i feltet, men heller ikke denne gang blev de blå-gule noteret for en afslutning ingen for rammen.

Herefter kom Brøndby langt bedre med i kampen - det vil sige langt mere boldbesiddelse og en forsvarslinje længere fremme på banen. Det gav til gengæld Cesar Santin mulighed for at søge bagrummet, og fem minutter før pausefløjt skabte det situationen omkring opgørets første scoring. FCK-angriberen modtog bolden i dybden og ventede på at holdkammeraterne kom med omkring Brøndby-feltet. Via et par spilstationerne stod Pape Pate Diouf pludselig med en skudmulighed, og han kvitterede ved at lægge den i nettet.

Blot et minut senere kom de blå-gule tilbage i kampen, da Mikkel Thygesen fandt Simon Makienok tæt under mål. Via to afslutninger og et par FCK-støvler udlignede Brøndby-angriberen til pausestillingen 1-1.

Holdene fortsatte med at skabe chancer efter pausen. Første mulighed opstod få minutter efter pausen, da Dame N-Doye trykkede af, og minuttet senere løb Cesar Santin fri i dybden. Michael Tørnes, Anders Randrup og Clarence Goodson fik dog stoppet brasilianeren i fællesskab på kanten af det lille felt. FC København holdt fast i presset, og det gav bonus. Lars Jacobsen modtog en stikning i højresiden og lagde bolden ind i panden på Dame N'Doye, som headede den knaldhårdt i kassen til 2-1.

Herefter faldt kampen lidt til ro. FC København blev mere afventende, og Brøndby kæmpede med at ramme hinanden på den sidste tredjedel af banen. Da det endelig lykkedes at komme i feltet, måtte Mikkel Thygesen se sin halvkiksede afslutning gå langt forbi Johan Wilands mål.

Hjemmeholdet syntes at være tilfredse med at forsøge at forsvare føringen hjem og satsede i slutningen af kampen på kontrastød. De hvidblusedes kæder stod tæt, og det blev afgørende for kampen, da en velspillet kontra endte med en tværpasning til Dame N'Doye, som puttede bolden i mål ved bagerste stolpe til 3-1.

Se kampens match-stats via danskfodbold.com ved at klikke her.