FCK i fornem europæisk generalprøve

Andreas Cornelius, Cesar Santin og Mustafa Abdellaoue scorede målene, da FCK sendte AaB hjem med et 2-0 nederlag.

Uden at spille sig helt ud vandt FCK fortjent 3-0 over AaB i Parken på mål af unge Cornelius, erfarne Santin samt målfarlige 'Mos', og dermed ser FCK ud til at være klar til midtugens første Champions League-kvalifikationskamp mod Club Brûgge i Parken.

FCK kom bedst fra land med et godt pres, mens AaB på ingen måde var bange for at spille bolden langs Parkens græs. Den første chance faldt efter 10 minutter, da Bryan Oviedo nemt gled forbi Kasper Kusk og med et fladt indlæg ramte Cesar Santins inderside. Men fra det lille felt fik brasilianeren dirigeret bolden forbi den fjerneste stolpe.

Kort efter var det AaB's Augustinussen, der spillede Andreas Cornelius fri med en glidende tackling i den forkerte retning, men linjevogteren dømte fejlagtigt offside på den unge FCK-angriber.

AaB var også med i kampen, og når aalborgenserne havde bolden formidlede de den på fornem vis. Helenius var tæt på, da han med et kækt prik gik forbi Kris Stadsgaard, men Helenius' afslutning blev fodpareret væk af Wiland.

Det første mål kom dog først fem minutter før pausen. Snævre sydamerikanske kombinationer mellem Bolanos og Santin gav sidstnævnte en skudchance, som AaB-målmand Nicolai Larsen kun kunne parere ud til Cornelius, og så bankede FCK'eren bolden i mål med sit foretrukne venstreben. 1-0 til FCK.

Syv minutter inde i anden halvleg havde Bryan Oviedo et fint frisparksforsøg, men cosatricanerens afslutning kunne uden stort besvær skubbes til hjørne af Nicolai Larsen.

FCK havde optakt til et par chancer mere i perioden efter, mens AaB's fine førstegangsberøringer flyttede bolden i høj fart og var tæt på at skabe noget.

Efter en times spil kom 2-0-målet så til hjemmeholdet. Thomas Kristensen tog et langt overlap i en kontrafase og fik bolden på det helt rigtige tidspunkt fra Bolanos. Kristensen kiggede op og fandt Santin, der denne gang ingen problemer havde i det lille felt og via overliggeren sparkede føringen i mål.

Ti minutter før tid kunne FCK så have lukket kampen helt, da Santin førte bolden frem i en kontra og spillede Thomas Kristensen fri til skud. Men Kristensen sparkede helt skævt forbi mål.

Kort før tid var Henrik Dalsgaard så tæt på en reducering, da han trak ind i banen og testede Wiland, men svenkeren tv-reddede på fineste vis. Og i de døende minutter var det så FCK, der igen kom igennem med en kontrachance, men Abdellaoues afslutning blev via Larsens handske og stolpen viftet til hjørne.

I overtiden fik Abdellaoue så scoret målet til 3-0. Pierre Bengtsson strøg op ad venstrekanten og sparkede den knaldhårdt ind i Abdellaoues inderside, og så var der mål.