FCK fortsat ubesejrede efter sejr over Lyngby

I lørdagens første superligakamp vandt FC København 1-0 over Lyngby på et mål af Cesar Santin i første halvleg.

Med en sejr på 1-0 over Lyngby er FCK fortsat ubesejrede i spidsen for Superligaen. Lørdag eftermiddag sørgede Cesar Santin for sejren på Lyngby Stadion.

Cesar Santin var pågående fra kampens begyndelse med et nærgående forsøg allerede efter fire minutter, og før stadionuret rundede et kvarter, fik brasilianeren bonus ud af sine anstrengelser. FCK tilkæmpede sig hjørnespark efter 13 minutter, og københavnernes lille angriber steg til vejrs og headede bolden i Lyngby-målet til sit femte sæsonmål.

Lyngby rørte sporadisk på sig, men det var stadig FCK, der var mest nærgående, Cecar Santin forsøgte sig med endnu et hovedstød, og Dame N'Doye havde et godt forsøg. Begge situationer kort efter føringsmålet.

Det var først omkring den halve time, at Lyngby begyndte at true FCK-målet, men både Emil Larsen og Kim Aabech sendte bolden forbi. Omvendt var FCK fortsat farlige i den anden ende, hvor både Johan Absalonsen og Christian Bolanos havde gode forsøg, ligesom Santin og N'Doye jo altid er giftige. Det blev dog ved københavnsk 1-0 føring ved pausen.

Efter pausen havde Lyngby et godt forsøg af Morten Bertolt, der sendte bolden snert forbi mål. Ellers var det fortsat FCK, der var farligst. Således havde både Absalonsen og N'Doye gode forsøg uden at det dog ændrede cifrene på måltavlen.

Med ca. tyve minutter tilbage af kampen lod målscorer Cesar Santin sig udskifte med Morten Nordstrand. Det gav ikke grus i FCK's angrebsmaskine – det var fortsat københavnerne, der var i førersædet spillemæssigt.

Og det lykkedes ikke nogen af holdene at score yderligere. FCK vandt 1-0 og er fortsat ubesejrede i Superligaen – en enkelt uafgjort er det blevet til, ellers har de otte hidtidige kampe givet sejre. Dagens sejr havde dog en pris, idet Mathias Zanka Jørgensen pådrog sig en skade allerede efter otte minutter. Zanka humpede fra banen, og der venter ham formentlig en længere pause.

Lyngby hænger fast i bunden, hvor holdet kun er over HB Køge. Fire point har Lyngby skrabet sammen i sæsonens første otte kampe.