FCK fik hul på bylden mod Lyngby

Et konstant FCK-pres gav først pote i midten af anden halvleg, men det var også nok til en sikker sejr på 3-0. Nordsjælland sejrede også, og er derfor den nye toer i Superligaen.

FC København lignede sig selv hjemme i Parken, hvor det med en stensikker 3-0-sejr blev til den 11. sejr i træk over Lyngby. Hjemmeholdet stod gennem hele kampen for et stort, stort pres på udeholdet, som formåede at holde stand indtil midten af anden halvleg.

De forsvarende mestre har dermed syv point ned til de nærmeste konkurrenter, FC Nordsjælland, som også fik en sikker sejr i hus med 2-0 ude over HB Køge.

Det var FC Københavns brasilianske midtbanespiller, Claudemir, der skabte forløsning blandt FCK-tilhængerne efter 65 minutter. Pape Diouf driblede lidt rundt ude på venstrekanten, hvor han pludselig sendte et millimeterpræcist indlæg ind til en fremstormende Claudemir, som sikkert headede bolden ind bag Rune Pedersen til 1-0.

Ti minutter efter udbyggede FC København føringen, da Lars Jacobsen fyrede et skud af lidt ude fra feltet. Forsøget ramte stolpen, men heldigvis for hjemmeholdet udnyttede Diouf riposten fuldt ud og sparkede bolden ind til 2-0.

I kampens overtid lukkede og slukkede Santin kampen efter en kontra, hvor han kom først til bolden på et skarpt indlæg fra Bolanos.

I den anden 16’er-kamp vandt FC Nordsjælland med 2-0. Her var modstanderen bare oprykkerne HB Køge, som ligner et hold, der har direkte kurs mod 1. division.

Søren Christensen scorede kampens første mål efter 24 minutter, mens Rawez Lawan lukkede kampen i det 77. minut, da han gjorde til 2-0.