Det britiske cykelhold Sky har i årevis været bannerførere for det, de på engelsk kalder marginal gains. Altså de marginale fordele, der kan hentes ved at skrue på forskellige knapper.
Samme princip synes at ligge bag FC København sundhedschefs tilgang til sit arbejde. David Cosgrav har, siden han blev ansat i 2014, ændrer kostvanerne i mesterklubben.
I en længere artikel fortæller Euroman, at Cosgrave blandt andet har skiftet leverandør af spillernes frokost, så det i dag er frokostrestauranten Paustian, der leverer maden i stedet for et lokalt cafeteria.
Derudover har han sørget for, at spillerne er mere bevidste om, hvad de spiser, når de har fri.
- For eksempel har David Cosgrave talt med angriberen Youssef Toutouhs mor og fået hende til at ændre forholdet mellem kulhydrater og protein i sin marokkanske madlavning – med det resultat, at hendes hjemmeboende søn tabte 7 kilo hen over en sæson, står der i artiklen.
Det kan virke som et indgreb i spillernes liv uden for banen, men ifølge Cosgrave har de selv gavn af det.
- Det er jo et offer at sige nej til marsbaren, men i virkeligheden er det nemt. Belønningen er jo lav fedtprocent. Lavere skadesrisiko. Højere niveau til træning. Det er det, der skaber en karriere. Det er det, vi vil have dem til at forstå. På den måde ruster vi dem til fremtiden. Jeg ser vores indsats som en holistisk ting, siger han til Euroman.
I aften spiller FCK - formentlig med den helt rette ernæringsbalance i kroppene - første kamp i Europa Leagues ottendedelsfinaler mod Ajax.