Esbjerg viste format i Brøndby-remis

Esbjerg fB viste fremragende takter søndag, da holdet på hjemmebane fik 1-1 mod Brøndby IF

Der var lagt op til en duel mellem top og bund, da Brøndby IF søndag gæstede Esbjerg. En kamp med Brøndby som klare favoritter, men vestjyderne ville lege med, og viste format af rang i opgøret, der sluttede 1-1.

Esbjerg startede aggressivt, og var farlige i indledningen. Efter fem minutter slog Awer Mabil et godt indlæg over til Victor Palsson bagerst i feltet, men EfB-profilen kom akkurat ikke frem til bolden. Efter 17 minutter fik Esbjerg så bolden i nettet, da Awer Mabil brød igennem, men scoringen blev underkendt, da Robin Söder havde lavet frispark forinden.

Brøndby kom ikke med meget i første halvleg, men gæsterne kom for alvor tæt på rundet 25 minutter. Johan Larsson trykkede af fra distancen, men kanonkuglen prellede af på overliggeren. Slutningen af første halvleg bød på kompetente forsøg fra både Palsson og gæsternes Mukhtar, men cifrene var fortsat 0-0 ved pausen.

I anden halvleg startede Brøndby med at få en scoring korrekt underkendt for offside. Minuttet efter slog værterne til, da Awer Mabil på ny fik for meget plads i venstre side. Med et godt indlæg fandt han Robin Söder, der i feltet fik bolden under kontrol og resolut hamrede den ind bag Frederik Rønnow i Brøndby-målet.

Scoringen fik Brøndby længere frem, men Esbjerg var fortsat farlige på omstillinger sat op omkring Mabil. Af samme grund var det mere end ærgerligt for hjemmeholdet, da Brøndby slog til med lidt under en halv time igen. En god bold blev spillet dybt til Teemu Pukki, der lagde bolden ind bag Jonas Jensen i Esbjerg-målet til stor ærgrelse på lægterne.

Brøndby pressede på for sejren i slutminutterne, og det gav plads i den anden ende, hvor Awer Mabil flere gange truede. Ingen af de to hold kom dog yderligere på tavlen, og dermed sluttede det uden vinder på Blue Water Arena.