Bolaños skød AaB i sænk

Christian Bolaños blev dobbelt målscorer, da FCK sendte AaB hjem fra Parken med 3-0.

Der var både tempo, kynisme og fysik til forskel, da FC København tog imod AaB i aftenens Superliga-opgør i Parken. Med en 3-0-sejr foran 13.598 tilskuere tog løverne således endnu et skridt imod DM-titlen, inden opgøret imod forfølgerne fra FC Nordsjælland på onsdag.

FC København skød opgøret i gang, og der var kun spillet et par minutter før det brændte på i gæsterne felt. Lars Jacobsen stødte godt med frem i højre side og fandt Christian Bolanos tæt ved forreste stolpe, men costaricanerens afslutning gik lige forbi AaB-målet.

Fem minutter senere var FCK's driblestærke højrekant til gengæld træfsikker. Christian Bolanos erobrede bolden få meter uden for nordjydernes felt, tog et par træk og kanonerede bolden op i det lange hjørne til 1-0.

AaB syntes dog ikke at lade sig gå på af den dårlig start. De sortklædte nordjyder formåede faktisk at holde godt fast i bolden i den næste periode af kampen, men det kneb med få dirket FCK-defensiven op og forvandle boldbesiddelsen til chancer. Efter et kvarter fandt de imidlertid løsningen, da Thomas Augustinussen pludselig stod umarkeret tæt under mål, men AaB-anførerens hovedstød blev afværget af Johan Wiland.

I stedet kom FCK på 2-0 kort efter. Lars Jacobsen sendte et fladt skud af sted, som AaB-keeper Nicolai Larsen fik handsken på, men Dame N'Doye var hurtigt over den løse bold og sparkede den roligt i nettet.

Herefter faldt der lidt ro på kampen. FC København indtog den dominerende rolle og skubbede bagkæden langt frem. Hjemmeholdet manglede dog skarphed omkring AaB-feltet, og gæsterne fik sjældent udnyttet muligheden for kontrastød, som det høje FCK-pres kunne åbne for. Herfra udviklede halvlegen sig til en vekslen imellem de to hold i boldbesiddelse uden de helt store indslag. Cesar Santin og Dame N'Doye fik dog et par skud kort før pausefløjtet, men Nicolai Larsen parerede den første afslutning, og returbolden blev hamret langt over mål. Derfor forblev det 2-0 efter de første 45 minutter.

Begyndelsen af anden halvleg havde samme mønster som slutningen af første. Masser af afleveringer og to hold, som forsøgte at skabe et overtag på midten af banen. FC København havde mest held med den manøvre, og AaB-spillerne virkede langt fra aggressive i presset på trods af at være bagud med to mål.

Vi skulle derfor helt hen til halvlegens 13. minut, før det blev farligt. Et AaB-hjørnespark endte med at blive fatalt for nordjyderne, da bolden blev clearet, og Dame N'Doye sendte Christian Bolanos af sted i et kontrastød. Den hurtige kantspiller sprintede af sted og sendte køligt bolden i det lange hjørne til 3-0. Ti minutter senere var Christian Bolanos i centrum igen, da han blev nedlagt i feltet og blev tilkendt et straffespark. Cesar Santin forsøgte at finte Nicolai Larsen med sit tilløb, men brasilianeren endte selv med at blive skurken med en svag afslutning på ydersiden af stolpen.

AaB-spillerne havde svært ved at få fat i kampen, og vi skulle helt hen til otte minutter før tid, før nordjyderne nærmede sig Johan Wilands målramme. Henrik Dalsgaard sendte således et skud af sted, som gik tæt over FCK-overliggeren. Kort efter blev det til endnu en mulighed, da indskifteren Kayke afsluttede tæt under mål, men Johan Wiland var på plads og parerede til hjørne. Tættere kom AaB ikke på en scoring.

Se kampens matchstats via danskfodbold.com ved at klikke her.