AC Horsens klar til Europa

AC Horsens slog HB Køge 1-0 på hjemmebane og med 3-2 samlet er østjyderne dermed klar til pokalfinalen den 17. maj i Parken.

AC Horsens skal i næste sæson spille europæisk fodbold for første gang i klubbens historie, hvis man fraregner Intertoto Cup-deltagelserne i 1968 og 1970. Det er næsten så sikkert, som noget kan være, efter de slog HB Køge 1-0 i den anden pokalsemifinale og dermed spillede sig til pokalfinalen mod FC København, der blot skal ende i top to for at sende AC Horsens i Europa uanset udfaldet af pokalfinalen.

Sejren var fuldt fortjent, for AC Horsens havde de fleste chancer, og de startede allerede efter en håndfuld minutter. Lejesvenden Johan Absalonsen blev sendt af sted mod Morten Haastrup i HB Køge-målet, men Absalonsens træk belv for langt, og så fik HB Køge-målmanden styr på den situation.

Det samme gjorde Haastrup bare et par minutter senere, da en tværpasning fra Absalonsen blev afsluttet fra det lille felt af Henrik Toft, men igen fik Haastrup altså skubbet bolden ud af farezonen.

Siden faldt kampen mere til ro, inden chancerne igen kom i slutningen af første halvleg. Først viste Horsens' venstre back Anders Nøhr fine evner, da han snød en mand og lagde en aflevering på tværs, men den store chance misbrugtes af Jeppe Mehl, som blot fem minutter senere kunne se Absalonsen brænde endnu en chance.

Med 2-2 på et sent mål i den første kamp var AC Horsens i den bedste position forud for anden halvleg. Hjemmeholdet kunne nøjes med både 0-0 og 1-1, men alligevel var det 'Den gule fare', der fortsatte med de giftigste forsøg.

Absalonsen brændte igen på det skammeligste i starten af halvlegen, da et par parerede langskud endte for fødderne af fynboen, men med højre sparkede han bolden ud mod træningsbanerne bag endetribunen.

De mange brændte chancer udmøntede sig til sidst i sejrsmålet. Fem minutter før tid løb indskiftede Ken Fagerberg igennem HB køges højtliggende bagkæde og med en aflevering på tværs til Martin Spellmann var der frit spil for midtbanemanden. En tackling stoppede dog det ridt, og så fik Spelmann i stedet lagt op til Jeppe Mehl, der for helt frit mål kunne sparke sejrsmålet ind.

Så betød det mindre, at Lasse Krüger brændte en ligeså stor chance minuttet senere på et Mehl-oplæg. For AC Horsens er nu klar til pokalfinalen den 17. maj i Parken mod FC København.