Ajax-danskere i sen nedtur

Fire danskere kom i aktion, da Ajax mistede point til sidst mod Vitesse.

Efter nederlag i seneste runde var der søndag pres på Ajax, da holdet gæstede Vitesse i Æresdivisionen. Den hollandske klub havde som vanligt flere danskere fra start, hvor Nicolai Boilesen, Lucas Andersen og Lasse Schöne skulle spille gæsterne mod sejr. Dette gik dog ikke som ventet.

I en stille første halvleg var det nemlig hjemmeholdet fra Vitesse, der kom tættest på. Med flere nærgående forsøg slap Ajax dog til pause med 0-0 på tavlen uden selv at have skabt store tilbud.

Bedre blev det ikke efter pausen, hvor Vitesse stod godt defensivt, mens Ajax havde svært ved at finde de afgørende afleveringer. Bedst som de to mandskaber havde indstillet sig på remis, var det endda Vitesse, der slog til. En løs mulighed blev udnyttet sikkert af Uros Djurdjevic, der flot bragte hjemmeholdet på vinderkurs.

Ajax reagerede ved at sætte Nicki Zimling på banen i stedet for Lucas Andersen, men dette hjalp ikke på udfaldet. Med et nederlag er Ajax for alvor under pres i toppen af Æresdivisionen, hvor holdet har ni points op til PSV på førstepladsen.