FC Midtjylland hentede tre point mod tamme Esbjerg

FC Midtjylland hev en sikker sejr hjem over et tamt Esbjerg-mandskab, som skal være glade for, at nederlaget ikke blev meget større.

FC Midtjylland - Esbjerg fB - 2-0
1-0 Jim Larsen - 12 min
2-0 Marco Larsen - 86 min

Det blev en stensikker 2-0-sejr, men FC Midtjylland kunne både have vundet både 3-0 og 4-0, da de søndag eftermiddag hentede alle tre point i opgøret mod Esbjerg på MCH Arena.

Det var en stille start som prægede kampens første minutter. Esbjerg sad mest på spillet, men hvad der senere skulle vise sig at blive symptomatisk for Esbjerg fB's kamp mod FC Midtjylland, så evnede de ikke at veklse det til nogen store muligheder.

Det kunne i stedet FC Midtjylland, som kampen igennem var farlige på deres hjørnespark. Det satte de en tyk streg under efter 11 minutters spil. En god bold blev smidt til bagstolpen, og her kunne midtjydernes Jim Larsen umarkeret stige til vejrs og gøre det til 1-0, hvilket måtte vække panderynker hos Niels Frederiksen, der inden kampen havde fortalt, at Esbjerg havde fokuseret ekstra meget på netop standardsituationerne op til kampen.

Esbjerg havde svært ved at komme i gang efter scoringen, hvor FC Midtjylland i stedet dominerede, mens Esbjerg fortsatte boldflytteriet, der aldrig blev farligt.

Samtidig virkede FC Midtjylland mest tændte, hvilket kom til udtryk gennem deres høje pres, mens de gik ind i duellerne med en god portion fysik.

Esbjerg fik deres første reelle chance efter 39 minutters spil, da Jakob Haugaard fik clearet en bold, som røg direkte ud til Jonas Knudsen, der ikke formåde at udnytte muligheden. Dermed kunne de to hold gå til pause ved stillingen 1-0.

Esbjerg fB satte nyindkøbte Robin Söder ind fra anden halvlegs start. Det var dog ikke meget, som man fik set fra svenskerens side denne søndag.

I stedet var det Jonas Knudsen som også stod for Esbjergs største chance i anden halvleg.

Efter en god dribletur fra egen banehalvdel sendte han et dejligt drøn afsted mod den nærmeste stolpe, men netop stolpen sørgede for, at Esbjerg ikke bragte sig på 1-1.

FC Midtjylland fortsatte deres høje pres. Hvilket stressede Esbjerg og holdte dem fra at komme frem til noget farligt, selvom de sad på spillet i perioder. Og FC Midtjylland virkede også tilfredse med den udvikling på kampen. I stedet ventede de på de omstillingsmuligheder, det ville kaste af sig.

En af dem kom efter 61 minutter, da Rilwan Hassan drev bolden frem med Esbjergs ende. Eddi Gomes måtte hive et professionelt frispark ud af ærmet og indkasserede et gult kort.

Efter 70 min var Hassan igen på spil, da han forsøgte sig med et langskud. Skuddet ramte græsset lige foran Esbjerg-målmanden Dubravka, som med megen besvær fik parreret afslutningen.

Efter 77 minutter var FC Midtjylland igen tæt på. Igboun burde have lukket og slukket opgøret, da han slap fri fra Eddi Gomes og kom alene igennem mod Esjberg-målet. Men Igboun gik for meget ned i fart, hvilket gav Gomes mulighed for at komme tilbage og få ryddet op.

Bare et minut senere var FC Midtjylland igen på spil, og endnu engang sjuskede de, da det virkelig gjaldt. Rilwan Hassen var nemlig fri til en afslutning i det lille felt, men FCM-spilleren gjorde det nemt for Dubravka at hive en redning frem. Returen endte for fødderne af Marco Larsen, som sparkede langt over mål.

I slutningen af kampen fik FC Midtjylland dog afgjort opgøret endegyldigt. Esbjerg så meget passive ud i defensiven, da en helt fri Frederik Møller modtog bolden på kanten af feltet. Han kunne let drible til baglinjen og sende et indlæg ind til Marco Larsen som sendte bolden i nettet til 2-0, hvilket også blev kampens resultat.