FCK sled sig til sejr

FCK spillede ikke godt, men vandt 1-0 over Vorskla Poltava i den første Europa League-kamp.

Det er, som om et spøgelse hjemsøger FC København, når de danske mestre er på internationale opgaver. Et spøgelse, der forhindrer københavnerne i at udfolde spillet for alvor. Vi har set det før, og i aften gik det igen.

FC København-spillerne virkede en smule forkrampede i onsdagens Europa League-kamp mod Vorskla Poltava, og ukrainerne fik snart fodfæste i kampen. Et fodfæste, FCK med en usikker indsats langt hen ad vejen selv inviterede til. Først efter et lille kvarter kom hjemmeholdet frem til en nævneværdig afslutning, men Morten Nordstrands forsøg blev blokeret i gæsternes forsvar.

Ellers var der en god chance til Dame N'Doye, men angriberen kom ud i en spids vinkel efter at være kommet uden om ukrainernes målmand. Men man havde ikke fornemmelsen af, at Vorskla Poltava følte sig truet. Tværtimod virkede udeholdet generelt farligst i en første halvleg, der endte uden scoringer.

FCK bør være bedre, selv om de mange nye spillere nok endnu ikke er spillet helt sammen. Den undskyldning rækker dog ikke hele vejen, for mestrenes præstationer i Superligaen er over en kam meget bedre end det, vi så i aften.

Der var dog ikke spillet lang tid af anden halvleg, før FCK manede spøgelset i jorden. Fikse hæl-kombinationer mellem Morten Nordstrand og Johnny Thomsen endte med, at sidstnævnte blev nedlagt i feltet, og førstnævnte omsatte straffesparket køligt i mål i det 53. minut.

Målet havde en positiv indflydelse på FCK's spil, der kom til at flyde bedre. Spillerne bevægede sig bedre for hinanden, hvilket gav boldholderen flere afleveringsmuligheder. Dog var Dame N'Doye for alene, da han var ved at slippe igennem, da kampuret rundede en time.

FCK faldt dog i tempo igen, og de sidste afleveringer manglede snert. Derfor fik københavnerne ikke lukket kampen, og man sad hele tiden med livet i hænderne, når Vorskla Poltava førte bolden frem.

Der blev dog ikke scoret yderligere, og FCK fik dermed slidt sig til sejren og en resultatmæssigt godkendt start på Europa League - og forhåbentlig er spøgelset manet i jorden.