Real Madrid generobrede Champions League-tronen efter straffesparksdrama

Atletico Madrid og Real Madrid kunne ikke afgøre Champions League-finalen på egen hånd. De behøvede straffesparkskonkurrence til hjælp og her var Real Madrid skarpest, hvorfor de sikrede det 11. Champions League-trofæ.

Verdens største klubfodboldkamp løb lørdag aften af stablen, da lokalrivalerne Atletico Madrid og Real Madrid stødte sammen i Champions League-finalen på San Siro i Milano, og her fik publikum spænding for alle pengene, da kampen endte med at strække sig over 120 minutter, og skulle afgøres i straffesparkskonkurrence.

Fra ellevemeterpletten var det Real Madrid, der var mest kyniske og koldblodige. Fra pletten scorede de fem gange modsat Atletico Madrid, der kun formåede at score tre gange, og dermed sejrede Kongeklubben.

Det var da/dog også kongeklubben Real Madrid, der havde lagt bedst fra start i kampens begyndelse. Casemiro fik kampens første store chance, da han i det sjette minut kom tæt på efter et Gareth Bale-frispark ikke blev clearet ordentligt. Afslutningen snuppede Jan Oblak dog meget fornemt.

Ved en lignende situation formåede han dog ikke at stille noget op i det 14. minut. Her dukkede Sergio Ramos nemlig op, efter at Gareth Bale havde forlænget Toni Kroos' frispark og bragte Real Madrid på 1-0.

I den anden halvdel af første halvleg begyndte bysbørnene dog at få mere og mere fat på opgøret, og de kom derefter også frem til mere på Real Madrids halvleg. Det blev dog ikke farligere end en sløj afslutning fra 25 meters penge af franske Antoine Griezmann, og derfor gik holdene til pause med stillingen 0-0.

Kampen vågnede dog op allerede fra anden halvlegs start. Der var nemlig spillet under et minut, da Pepe nedlagde Fernando Torres, der i første halvleg havde været fuldstændig anonym, i straffesparksfeltet, hvorefter Mark Clattenburg ikke var to sekunder om at pege mod pletten. Antoine Griezmann hamrede dog straffesparket på overliggeren, og dermed forblev nullet ud for Atletico Madrid på San Siros måltavle.

Atletico fastholdte dog, trods det brændte straffespark, momentum og pressede Real Madrid, der lignede et hold, der ikke var kommet ud fra omklædningsrummet, ned på egen banehalvdel.

Og det er ellers sjældent, at Atletico Madrid i de store kampe har omkring 50 procent boldbesiddelse, men dette var altså tilfældet i dag. Alligevel havde de svært ved at udnytte det, og i det 72. minut var det derfor i stedet Karim Benzema, der var ved at udbygge føringen til fordel for de hvidklædte.

Kort efter kom de tæt på igen. Her var en ellers næsten anonym Cristiano Ronaldo tæt på at sparke bolden ind bag Oblak, men portugiseren led af, at han ikke havde været særlig aktiv og brændte chancen.

Det blev til Atleticos fordel, da Juanfran i det 79. minut sendte bolden på tværs ind til indskiftede Yannick Ferreira Carrasco, der fra få meters afstand hamrede bolden op i nettaget til 1-1.

Real Madrid formåede ikke at svare igen derefter, hvorfor Mark Clattenburg i det 90. minut i stedet for at fløjte af, fløjtede til pause forud for to gange 15 minutters  forlænget spilletid.

I den første del af den forlængede spilletid, formåede ingen af holdene for alvor at true det modsatte mål. Det mest væsentlige var, at Real Madrid begyndte at se usædvanligt trætte ud, og Yannick Carrasco drev fuldstændig gæk med Danilo ude på Atleticos venstrekant.

Ingen mål faldt der dog i de første 15 minutter, og det var heller ikke tilfældet i en meget træt anden del. Kampen gik derfor i straffesparkskonkurrence. Her lagde Real Madrid fra start. Lucas Vazquez sparkede det første, som han knastørt eksekverede.

Atleticos første skytte var Antoine Griezmann, der modsat sit straffespark i ordinær tid, sparkede bolden helt køligt i kassen, men efterfølgende sparkede Marcelo Real Madrid tilbage i front.

Gabi bragte ved Atleticos andet spark balance i regnskabet, hvorefter Gareth Bale stod over for spark nummer tre. Waliseren lagde bolden nederst i højre hjørne og lagde presset tilbage på Atleticos skuldre.

Saúl lod sig dog ikke påvirke. Han sendte Keylor Navas den forkerte vej og udlignede til 3-3. Sergio Ramos blev dobbelt målscorer, da han udnyttede konkurrencens syvende spark.

Det ottende blev dog langt mere afgørende. Juanfran ramte stolpen, og lagde matchbolden til Real Madrid, der sendte Cristiano Ronaldo til bolden og stensikkert sendte han den 11. Champions League-titel til den hvidklædte del af Madrid.