Kyniske Plzen chokerer FCK

FC København spillede bedst i store dele af kampen, men tabte alligevel hjemme med 1-3 mod de tjekkiske mestre, Viktoria Plzen.

Parken var med knap 20.000 tilskuere pyntet op til en stor fodboldfest i Champions League playoff-kampen mellem FC København og Viktoria Plzen. Festen blev dog ødelagt for hjemmepublikummet, da tjekkerne på kynisk vis skød FCK i sænk med tre mål i anden halvleg, mens københavnerne i samme 45 minutter kun formåede at score en enkelt.

Efter otte minutter er Viktoria Plzen tæt på at sikre sig en chokføring, da FC Københavns svenske venstreback, Pierre Bengtsson, laver en utrolig dårlig tilbagelægning. Heldigvis for FCK kommer Johan Wiland dog hurtigt ud og redder sin landsmands ære.

Efter 19 minutters spil spiller FCK sig frem til en fin chance, da Dame N'Doye lidt ude fra midten af feltet spiller bolden ud til højre, hvor Bolanos modtager bolden, tager en dribling til venstre ind mod feltet og sparker - med sit svage venstreben - tæt ved siden af mål.

I det 35. minut tager Bolanos et hjørnespark i højre side, som rammer Dame N'Doye, der dog rammer ved siden af med sit hovedstød.

Efter 39 minutter er Claudemir tæt på, efter han modtager en repost fra det tjekkiske forsvar og resolut hamrer til bolden med sit venstre ben - lige over krydset.

I de sidste minutter af første halvleg presser FCK godt på, men formår ikke at komme frem til den helt store chance.

En livlig FCK-start i anden halvleg resulterer efter 51 minutter i en stor chance. Bengtsson slår et præcist indlæg fra venstre ind til N'Doye, som ringe kun får headed bolden lige ind i målmanden.

Efter 52 minutter bringer Viktoria Plzen sig foran på et noget besynderligt mål. Daniel Kolar huserer inde i FCKs felt og får puffet bolden op på Solvi Ottesens målvendte bryst med nok fart til, at den ryger ind i mål til en noget overraskende tjekkisk 1-0-føring.

I det 59. minut sender en Plzen-spiller et indlæg ind fra højre, som inde fra midten af feltet spilles videre til Pilar, der med et godt tilløb får banket bolden ind bag en chanceløs Wiland.

To minutter senere er FCK tæt på en reducering efter et hjørnespark, hvor Nordstrand kommer højst, men desværre ikke formår at få udnyttet chancen til fulde.

2-0-scoringen ryster københavnerne, men efter et par minutter får det danske mandskab igen godt fat i kampen. I det 69. minut sparker Bengtsson et godt hjørnespark fra højre ind til en umarkeret Sölvi Ottesen, som resolut header bolden ind til en reducering.

Indskiftede Martin Fillo gør ondt værre for FCK, da han efter 80 minutter fuldstændig tørrer Bengtsson ude i venstre side og smadrer bolden op i hjørnet til kampens resultat, 3-1.

FC København skal dermed stramme sig gevaldigt an i returkampen i Tjekkiet, hvor de for alvor skal have gang i målmaskinen for at sikre sig avancement til gruppespillet.