Atletico Madrid er i Champions League-finalen efter vildt drama

Atletico Madrid tabte 2-1, men spillede sig grundet reglen om udebanemål i Champions League-finalen.

Oven på Saul Niguez' ene kasse i det første opgør i to af semifinalen mellem Atletico Madrid og Bayern München var det sidstnævnte, der til returopgøret skulle stå for at skabe spillet.

Pep Guardiolas mandskab kom da også stærkt ud til første halvleg. I kampens første 30 minutter tilfaldt utroligt mange chancer til Bayern München. Muligheder til spillere som Robert Lewandowski, Thomas Müller, Franck Ribery og Arturo Vidal var dog ikke nok til at forbipassere en stærkt spillende Jan Oblak i Atletico-kassen.

Det skete dog efter 31 minutter, efter der på kanten af feltet blev begået frispark mod Bayern München. Det skulle erfarne Xabi Alonso tage sig af, og Champions League-vinderen fra 2005 og 2014 kunne se sit skud, der blev afrettet af Atletico-uruguayaneren Gimenez, ende i kassen.

Så var der ekstase på et tændt Allianz Arena og ekstasen fortsatte, da der små tre minutter efter målet blev dømt straffespark til Bayern München. Igen var det José Maria Gimenez, der var i hovedrollen, da han hev Javi Martinez inde i det lille felt.

Straffesparket skulle Thomas Müller tage sig af, men den tyske målræv svigtede de nok 65.000 Bayern München-fans til stede på Allianz Arena. En person, der dog ikke svigtede, var Atletico-keeper Jan Oblak, der flot parrerede Müllers noget svage forsøg.

Efter pausen stod Atletico Madrid noget stærkere i billedet og Diego Simeones mandskab holdt meget af spillet på egne fødder.

Det bar også frugt for Simeone og co, da Fernando Torres på grænsen af offside - måske over - spillede Antoine Griezmann alene igennem med Manuel Neuer. Franskmanden svigtede ikke og sendte Atletico på 1-1 - og så var der pres på tyskerne, der dermed skulle score to gange for at sende sig i finalen på San Siro.

Det første af slagsen kom efter 74 minutter, da en lang bold fandt Arturo Vidal, der headede på tværs til Robert Lewandowski, der kunne headede bolden ind i et tomt mål bag Jan Oblak.

10 minutter senere fik Atletico Madrid mod al spil og chancer tildelt straffespark, da Javi Martinez - lignede det - udenfor feltet, fældede en modstander. Kampens dommer Cuneyt Cakir pegede dog på pletten - og så var der straffespark.

Straffesparket formåede Fernando Torres dog at brænde, hvorfor kampen igen var helt åben.

Der faldt dog ikke flere mål i kampen, hvorfor Atletico Madrid ekspederede Bayern München ud af Champions League. Onsdag findes Atleticos modstander, når Real Madrid på Santiago Bernabeu tager imod Manchester City.