Video : Tipsbladet
Superliga

FCK i stort dilemma efter Roony Bardghji-skade

ANALYSE: Roony Bardghjis alvorlige knæskade er trist i sig selv, men oven i bliver de to parter også tvunget til at finde ud af, hvad de så gør med et samarbejde, der egentlig skulle være endt til sommer.

Man skal lide af en særlig form for manglende empati, hvis man ikke kan se væmmelige i alvorlige langtidsskader i fodbold.

FC Midtjyllands Marrony gik i stykker i en vanvittig situation sidste sommer, i 2022 røg Brøndbys anfører Kevin Mensah med en korsbåndsskade, og torsdag blev FC København og purunge Roony Bardghji som et lyn fra en klar himmel ramt af en tilsyneladende lige så alvorlig skade.

En voldsom knæskade holder Roony Bardghji det meste af et år, hvis ikke et helt år, og selv om den slags naturligvis aldrig falder retfærdigt eller fortjent til nogen, er det et nøk mere grusomt at se en kun 18-årig fodboldspiller, der så tydeligt har fodboldverdenen for sine fødder, gå så alvorligt i stykker.

Der venter en lang, sej kamp, som risikerer at byde på en masse modgang for den unge mand, der spillede en hovedrolle i FC Københavns avancement i Champions League ved at vippe Manchester United ud af Parken med et nederlag.

Og lidt længere nede ad vejen skal FC København og Bardghjis bagland finde ud af, hvordan man fortsætter et på de fleste måder lovende samarbejde, der egentlig stod til at slutte til sommer.

Her har den svenske teenager 18 måneder tilbage af kontrakten (udløb 31. december 2025), og markedsmekanismer dikterer, at det havde været ideelt at sælge der.

Men det kommer ikke til at ske på grund af den alvorlige skade, og så venter en stor afgørelse, ikke mindst for FCK, der på flere måder har hjertet i Roonys baglands hænder, men også for svenskeren og hans rådgivere.

FC København vil logisk være interesseret i at forlænge kontrakten, så Bardghji kan nå at spille nogle flere kampe på topniveau for FCK, men vil svenskeren også det, hvis der går et helt år til, at kroppen vil være med igen, og dermed kun vil være to-tre måneder til, at han kan forhandle et frit Bosman-skifte til en storklub?

Det indlysende og nok også fornuftige valg for svenskeren vil være at rejse sig sammen med FCK via en kontraktforlængelse, så han spiller sig i gang og så kan sige 'adieu', muligvis efter at Sverige langt om længe vender tilbage til en slutrunde ved det kraftigt udvidede VM 2026 i USA, Mexico og Canada.

Alternativet i form af en Bosman-transfer eller et skifte sommeren næste år vil være risikabelt, da det muligvis vil være umuligt at finde en lige så tålmodig klub, og slet ikke én, der kender Bardghji på den måde, FCK-trænerne og ledelsen gør.

Det er den slags beslutninger, flere år af en karriere kan stå og falde med, og selv om der er nogle måneder at løbe på, ville en afklaring senere i år helt sikkert være i FCK's interesse, uanset at næppe bliver billigt.