Kun lidt om Liverpool i dag
Foto: Clint Hughes
Generelle

Kun lidt om Liverpool i dag

Denne blogs skribent har to emner på tapetet med dette indlæg. Kvinders rettigheder og finalen i Europa League. Indrømmet det er to emner uden sammenhæng, så forvent ingen.

Indrømmet mit hoved er ret meget tunet ind på min snarlige afgang mod Basel og morgendagens finale i Europa League. Fodboldlidenskab og galskab belønnes når ens favoritter spiller sig i disse finalekampe. Det er en herlig kombination af forventning, fællesskab og (forhåbentlig) forløsning. 
Vi fodboldentusiaster vil ikke mangle stof i forhold til morgendagens finale. Vi vil få alle verdens mulige dækninger af denne begivenhed. Forretten er serveret. På Twitter rapporterer adskillige journalister på deres vej til Basel om hvad de spiser, drikker og ellers oplever af spændende ting.
I dag (17 maj) spilles der i København Global Goals World Cup i Kødbyen. Hvis ikke jeg var på vej til Basel, og hvis ikke det var fordi jeg boede i Aarhus, så havde jeg nok kigget forbi Kødbyen til denne alternative kvindefodboldturnering. København er i disse dage vært for konferencen WOMEN DELIVER, en kæmpe begivenhed der sætter fokus på kvinders rettigheder i hele verden. Global Goals World Cup er fodbold for sjov, men med fokus på FN´s 17 nye verdensmål. 
Jeg har ikke sat mig grundigt ind i disse verdensmål, men forleden faldt jeg over denne twitterkonto @openStadiums. En gruppe modige iranske kvinder der er forment adgang til sportsbegivenheder og kæmper for deres basale rettigheder.  Dem må jeg skrive om en anden dag, når Liverpool feberen (tømmermændene) har lagt sig igen.