Viborg og Sønderjyske deler i underholdende opgør

Sønderjyske var klart bedst før pausen og førte med to, men Viborg fik vendt slaget og fik point med hjem.

Både Sønderjyske og Viborg hænger fast i den tunge del af Superliga-tabellen. Og det gør de stadig efter pointdeling i Haderslev søndag.

Hjemmeholdet var foran 2-0 efter en stærk første halvleg, men billedet vendte efter pausen, så Viborg fortjent fik 2-2 med nordpå.

Det giver Viborg seks point efter syv kampe, mens Sønderjyske har et færre.

Sønderjyske var mest pågående i de første 45 minutter, hvor man dygtigt fik fyldt godt med folk i feltet og skabt en masse uro omkring Viborg-keeper Oscar Hedvall.

Han leverede et par gode redninger ved stolperoden, men hjemmeholdet blev ved med at udfordre.

Især var Lirim Qamili og Mads Agger på kanterne dygtige til at skabe bredde og trække gæsternes defensiv fra hinanden. Viborg kom også frem til lidt muligheder modsat, men de grønblusedes defensiv var konstant udfordret.

Efter 34 minutter gik den ikke længere, og to gange på et par minutter stak sønderjyderne kniven ind.

Først afsluttede Qamili køligt, da bolden havnede for fødderne af ham i feltet, og kort efter viste Kristall Mani Ingason flot sparketeknik, da han klappede bolden ind fra distancen.

I pausen måtte Sønderjyske dog udskifte anfører Rasmus Vinderslev, som er en vigtig nøgle i holdets presspil på den centrale del af banen. Det gav indledningsvist lidt usikkerhed, som Viborg udnyttede.

Backen Srdjan Kuzmic havde sneget sig med frem og hamrede bolden op i hjørnet fra en spids vinkel.

Anosike Ementa brændte også en gigantisk chance på et hovedstød tæt under mål. Det var tydeligt, at usikkerheden havde sneget sig ind i oprykkerne.

Serginho var kommet i spillehumør og blev ved med at skabe store chancer til sine holdkammerater. Men tilbuddene blev misbrugt.

Så måtte Serginho tage sagen i egen hånd. 20 minutter før tid kom han frem ved bagstolpen og fik dirigeret en svær bold i kassen.

Viborg kom nærmest de tre point, men manglede den sidste skarphed, da trætheden meldte sig i afslutningen.