Vendsyssel tog første stik mod Lyngby

Vendsyssel FF vandt det første af to opgør om deltagelse i Superligaen i næste sæson med 1-0 over Lyngby BK i Hjørring.

Vendsyssel startede godt ud og fik allerede efter seks minutter bolden i nettet, da FC Midtjylland-lejesvenden Mikael Anderson sparkede et fladt indlæg i nettet. Den islandske kantspiller befandt sig dog i en offside-position, og målet blev derfor korrekt annulleret.

Kampen bølgede meget frem og tilbage med muligheder i begge ender. Mayron George kom til to muligheder for gæsterne, men i begge tilfælde afviste hjemmeholdets målmand, Nicolai Flø, angriberens skudforsøg.

Vendsyssel kombinerede sig flot rundt om gæsterne, og efter 23 minutter blev det så 1-0. Hjemmeholdet satte et par gode afleveringer sammen på højrekanten, inden at Lucas Jensen sendte et fladt indlæg ind til 19-årige Mikael Anderson, der denne gang ikke var offside, da han sneg sig foran et passivt Lyngby-forsvar og sparkede bolden i nettet.

Begge hold havde efterfølgende to store muligheder inden pausen, men i begge tilfælde kom de to keepere, Nicolai Flø og Mikkel Andersen, i vejen med et par flotte redninger.

Efter pausen fortsatte kampen med at være tæt og blev mere og mere en stillingskrig, hvor ingen af de to hold turde satse for meget i frygt for en scoring af modstanderholdet.

Vi skulle derfor 20 minutter ind i anden halveg før, at tilskuerne i Hjørring fik kampens næste store chance, da indskiftede Marcus Solberg var tæt på at komme først på et indlæg og gøre det til 2-0. Bolden endte dog trygt i hænderne på Mikkel Andersen efter at have ramt en Lyngby-fod.

Få minutter senere fik Lyngby så spillet sig frem til deres hidtil største mulighed i anden halvleg. Gæsterne kombinerede sig igennem på venstrekanten, inden at bolden fandt vej langs jorden til en fremadstormende Herolind Shala, der med få meter til mål alligevel måtte se sit skudforsøg blive afværget af en storspillende Nicolai Flø i Vendsyssel-målet.

Gustav Marcussen kom kort tid efter også til en stor mulighed på kanten af feltet, men endnu engang blev skudforsøget afvist af Nicolai Flø.

Lyngby pressede på, men fik ikke scoret, og derfor endte det første opgør med en 1-0 sejr til Superliga-aspiranterne fra Vendsyssel FF.

Returopgøret spilles i Lyngby på søndag.