Katastrofal statistik kan koste FCM dyrt

At FC Midtjylland ofte starter sløvt i kampene er mere end en fornemmelse grebet ud af den blå luft.

- I første halvleg manglede alt det, vi gerne vil stå for. Kvaliteten og intensiteten var simpelthen ikke god nok. Kollektivt var vi for passive, og vores boldomgang var alt for langsom. I anden halvleg kan jeg genkende det, vi lavede.

Hvis FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg nogle gange står med fornemmelsen af, at han er fanget i et tids-loop, hvor han efter en fodboldkamp skal stå og sige det samme igen og igen, er han ikke helt skævt på den.

For ligesom på vejen mod mesterskabet i foråret, hvor FC Midtjylland markerede sig som et stærkt comeback-hold, har FC Midtjylland haft en slem uvane med at komme bagud i denne sæson.

Et tjek af FC Midtjyllands 21 kampe i sæsonen viser, at man ti gange har indkasseret kampens første mål.

Ni af de ti scoringer har været i 1. halvleg, mens den 10. i kampen mod Slovan Bratislava på hjemmebane i august kom efter en særdeles god FCM-start, hvor man havde kørt gæsterne ud af stadion uden at få scoret.

Ligesom i søndagens 2-3-nederlag i Haderslev har FC Midtjylland domineret chanceskabelsen i de fleste af de kampe, man er kommet bagud, og det er højst usædvanligt, at en forsvarende mester som FC Midtjylland er kommet bagud i syv ud af 12 ligakampe.

FC Midtjylland har tabt de to seneste Superliga-kampe til Brøndby IF og Sønderjyske og tabte i slutningen af august den altafgørende Champions League-kvalifikationskamp mod Slovan Bratislava efter at have ført 2-1 med ti minutter igen. Resten af sæsonens kampe har FC Midtjylland vundet eller spillet uafgjort.