Silkeborg IF bryder ingen transferrekorder og kaprer ikke rivalers transfers.
Alligevel ser SIF ud til at have fundet et stærkt koncept på og især uden for banen, og uden at man gambler med økonomien.
Hvordan kan det lade sig gøre?
Det ser vi nærmere på her i en serie, hvor vi gennemgår alle 12 Superliga-klubber med lup efter lukningen af januars transfervindue i Danmark.
SILKEBORG IF
Anslået spillerbudget i 2023/24: 30
Transfervinduet januar 2024
Køb: 3,4
Salg: 10
Dyreste nye spiller: Pontus Rödin, købt for omtrent to millioner kroner i Brage
Seneste årsregnskab (2022)
Personaleudgifter: 48,5
Afskrivninger transfers: 2
Årsresultat: 70,9
Alle tal er angivet i millioner kroner.
Spillerbudgettet: 30 millioner kroner
Silkeborg IF viste igen i januar, at man har større muligheder og mod på at hente spillere, nu man i flere år har haft så stor dygtighed og så stort held med at sælge spillere dyrt.
Det kunne være blevet til langt større spillersalg, hvis man havde haft lyst til at sælge Alexander Busch og Alexander Lind, men nu er Silkeborg blevet en klub, der har råd til at holde længere på de bedste spillere.
Det pynter, og det hjælper klubben på sigt.
Tipsbladets bud: Her er de om et år
SIF kan lige så langsomt skrue op for budgettet, uden man sætter hverken strategi, talentarbejde eller økonomi over styr. Mon ikke der kommer enorme beløb i kassen fra spillersalg til sommer, som så bliver puttet i budgettet med nogle millioner kroner ekstra til sportschef Jesper Stüker i 2024/25.
Analyse
Det spiller, gør det.
Silkeborg IF har ikke de samme armbevægelser på transfermarkedet som langt de fleste konkurrenter i Superligaen, der uden at blinke kaster sig ud i det frådende hav, det europæiske og globale spillermarked er.
Her henter SIF stadig spillere fra små klubber som Aarhus Fremad, Nykøbing, Brage og HamKam, fordi man tror på deres sportslige evner og i årevis har erfaret, man har blik for oversete spillere i de farvande.
Men en spiller som Pontus Rödin er ikke gratis, og det samme gælder flere af de nye folk hentet ind i 2023.
Så der skrues op, som der selvfølgelig også skal, når man kan sælge dyrere og dyrere til udlandet og til de to-tre rigeste klubber i Superligaen.
Får konkurrenter øjnene op for, hvad Silkeborg gør? Måske. Viborg FF og Randers FC har de seneste år også haft en idé om ikke at lede efter spillere der, hvor rampelyset er mest skarpt, så Silkeborg kan ikke stå stille.
Men det er en god model, man har fundet, og finder man samtidig igen den næste Nicolai Vallys og finder Linds og Buschs afløsere internt, har man et godt miks, andre i Danmark bør være misunderlige på.
SE SPILLERBUDGETTERNE FOR ALLE DE ØVRIGE SUPERLIGA-KLUBBER HERUNDER