Tipsbladets dom: Stik ham da bare trænerjobbet

Jakob Poulsen fik en drømmedebut som midlertidig cheftræner, og Anosike Ementa var hamrende skarp. Tipsbladet zoomer ind på Viborgs sejr over Silkeborg.

Viborg FF - Silkeborg IF 2-1 (2-0)
1-0 Anosike Ementa (15.)
2-0 Anosike Ementa (21.)
2-1 Stefan Thordarson (90.)

Kampens bedste:
Viborg FF:
Rigtig mange Viborg-spillere leverede nogle store præstationer, men vi kan jo ikke komme udenom kampens dobbelte målscorer Ementa. Den tårnhøje angriber har fået sine tæv i sin tid i Superligaen for sin manglende evne til at lave mål, så han skal naturligvis også hyldes, når han er knivskarp foran kassen. Det var han i dag. God bevægelse og sikker fod ved 1-0-målet og et glimrende hovedstød, da han fordoblede føringen. Derudover glimrende i det åbne spil, hvor han som altid er en mundfuld for forsvarsspillerne. På den negative side skal det dog siges, at han sagtens kunne være blevet udvist i anden halvleg, da han kom alt for sent ind i Nicolai Larsen.

Måske Jakob Poulsen er manden, som kan forløse Ementa? I dag så det i hvert fald rigtig godt ud.

Silkeborg IF:
Silkeborg var langt bedre i anden halvleg, og det kan de takke Tonni Adamsen for. Han blev indskiftet efter pausen, og straks var han involveret i afslutninger. Ikke alle var lige skarpe, men han gav Viborg en masse at forholde sig til med sin direkte spillestil. Serverede et fremragende hjørnespark, som Silkeborg fik på hans afslutning, i forbindelse med reduceringen, og kort efter var han tæt på at udligne.

Det er ofte det samme med Adamsen: han er med i meget, og ikke alt er lige godt, men han er en fed spiller.

Kampens værste:
Når man har en kollektiv offday, så er det vigtigt at være skarp, når chancen endelig byder sig. Det var Anders Klynge slet ikke, da han kort inde i anden halvleg ved stillingen 2-0 fik serveret en direktør af en chance. Anosike Ementa var uheldig med at heade et Silkeborg-hjørnespark over i det bagerste område, hvor en helt fri Klynge en meter fra målet sendte bolden over mål. Tænk på hvad en Silkeborg-reducering havde gjort for kampen, der så havde været åbnet helt op.

Kampens detalje:
Gik man og var lidt bekymret for, hvordan Viborg ville klare sig uden Jacob Friis på sidelinjen, så fik man hurtigt den tvivl fjernet. For under Jakob Poulsens ledelse spillede man måske sæsonens hidtil bedste fodbold i første halvleg. Her var Viborg forrygende, og man spillede med en friskhed, en aggressivitet og med et offensivt udtryk, som blæste Silkeborg bagover.

Viborgs første 22 minutter var decideret fremragende, hvor man første skudstatistikken 8-0. Selvfølgelig kunnen de ikke holde intensiteten hele kampen igennem, men holdet holdt stand trods et vanvittigt Silkeborg-pres til sidst. Jakob Poulsen er kun midlertidig cheftræner, mens Jacob Friis forhandler med en anden klub, men stik ham da bare trænerjobbet!

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF