Tidligere Superliga-træner i Indien: Ord kan ikke beskrive, hvordan her er
- Det er helt svært at beskrive med ord, hvad man er en del af, fordi det er så meget anderledes i forhold til det, man er vant til. Alt hjemme i Danmark er kraftedeme struktureret ned til mindste detalje, og der er styr på alting. Det er der altså ikke altid her.
I disse dage er det et år, siden Lars "Lungi" Sørensen rykkede ud af Superligaen med Esbjerg fB. Siden er hans hverdag blevet en anden. Byen, som han har boet i stort set hele sit liv, er skiftet ud med Bangalore, hvor der bor 10-12 millioner, alt efter hvor man tegner bygrænsen, og barndomsklubben EfB er skiftet ud med Kickstart FC.
"Lungi" er teknisk direktør i den indiske fodboldsatsning, der indtil videre mest tæller et akademi, men selv om han dårligt kan beskrive forskellene, kan han godt eksemplificere dem.
- Det kan være med spillerne. I starten, da der var gået en uge eller halvanden, var jeg ude på træningsbanen, og så kom der tre spillere løbende ind i spillertøj. Så spurgte jeg assistenten: Hvorfor kommer de med spillertøj? "De har lige været ude at spille en kamp. De kan også godt spille for skolen eller et hold ude i den slum, hvor de bor." Det vidste jeg så ikke lige noget om.
- De har også været nogle issues, de her foundation-drenge. De kommer fra virkelig andre baggrunde, end du og jeg kender til. Så det er heller ikke unormalt, at de kommer hjem på weekend-orlov, og når de skal møde søndag aften, mangler der lige pludselig tre. To af dem kommer så mandag aften i stedet, og den tredje har jeg ikke set endnu. Og vi kan ikke få fat på ham. Det var jo ikke sket derhjemme. Så havde vi startet bilen og kørt ud og hentet ham.
- Det kan også være, at mobiltelefonen ringer i lommen på assistenttræneren. Eller det kan være, at en dreng, der er i gang med at træne, lige går ud for at snakke med sin far, der står ude ved hegnet. Det er det, jeg arbejder hårdt på at ændre, fortæller Lars "Lungi" Sørensen.
Lars "Lungi" Sørensen og spillerne har som regel første træningspas klokken 05.30, for der er uudholdeligt varmt i middagssolen i Bangalore. Foto: Kickstart FC.
Den tidligere Esbjerg-træner har været i Indien siden begyndelsen af april, og han beretter om en god start i verdens andenmest befolkningsrige land. Hverdagen går med at træne de unge talenter, for et førstehold er der ikke noget af i Kickstart FC endnu.
"Lungi" manger ikke noget
Det kommer der dog efter planen til næste år, hvor holdet skal starte i den såkaldte Super Division, der dækker regionen Karnataka. Derfra kan man så bevæge sig op i ligasystemet, men et førstehold er ikke det, der betyder mest for Lars Sørensen
- Jeg brænder ikke så meget for det Super Division lige nu. Jeg har mere sagt: "Slå nu koldt i blodet og lad os få gang i vores egen talentudvikling. Hvis det er vigtigt for jer at få hentet nogle spillere ind til det Super Division-hold, så må I jo gøre det, og så lader vi dem spille kampene, men vores primære fokus skal være på talentudviklingen."
Skal du træne holdet?
- Det satser jeg stærkt på, at jeg får udliciteret. Det er ikke en ambition, jeg har. Jeg vil hellere koncentrere mig om akademiarbejdet og bygge det op. Det har vi også lige vendt kort, hvor direktøren spurgte, hvad jeg selv syntes. Da sagde jeg så, som jeg siger til dig, så den er taget til efterretning.
Det er i det hele taget mest de unge, han er kommet til Indien for at arbejde med, Lars "Lungi" Sørensen, og dem har han så nogle idéer til, hvordan de udvikler bedre end i dag. Det vil han gerne tage en snak med de indiske fodboldforbund om en dag.
Hvis han da bliver hængende så længe. For "Lungi" er kun lidt begyndt at dyppe tæerne i det ocean, som fodbold i Indien er, og han ved ikke, om han ender med kun at gå ud til navlen, eller om han tager den på hovedet fra femmetervippen.
- Jeg har det rigtig, rigtig fint nu, og tingene fungerer. Nu sætter jeg min ned i min bil, hvor der sidder en privatchauffør og venter på mig, så bliver jeg fragtet ud til akademiet, så arbejder jeg på akademiet, og så bliver jeg fragtet hjem i min, efter indiske forhold, luksuslejlighed. Alt det der er der styr på, og mine kone og mine venner kan komme og bo hos mig; der er plads nok, siger han.
- På den måde er det rigtig fint lige nu. Men hvordan det ser ud om et år, har jeg ingen anelse om. Om jeg er løbet skrigende bort, eller jeg siger: Jeg tager lige to år.
Det lyder fint med privatchauffør og en lækker lejlighed, men hvor store er pengene i i indiske fodbold? Er det ligesom hans gamle ven fra Esbjerg-tiden Eddi Gomes, der efter et par år i Kina ikke behøver arbejde resten af livet?
- Jeg mangler ikke noget, konstaterer Lars "Lungi" Sørensen med et grin.
Omgivelserne er en smule anderledes, end Lars "Lungi" Sørensen var vant til i Danmark. Foto: Kickstart FC.
Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?
Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?
Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.
Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.