Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-træner frygter for skader: De tackler jo ikke nogen

Hvis Superligaen kommer i gang i maj, vil det være langt over to måneder siden, at spillerne senest har været i kamp - det øger risikoen for skader.

Håbet om at se Superligaen tilbage efter den tvungne nedlukning lever rundt om hos både spillere, trænere, ledere og fans. Masser af Superliga-klubber har haft hjemsendt deres spillere, der hver især har holdt grundformen ved lige med hjemmetræning og løbeture på egen hånd.

En af de klubber, der har haft hjemsendt spillerne, men nu tilbagekaldt dem er AaB.

Tidligere på ugen kunne AaB's fysiske træner Ashley Tootle begynde at danne sig et billede af, hvordan de forskellige spillere havde klaret selvtræningen. Og her er der ingen problemer.

Men for AaB-spillerne gælder det samme problem som hos samtlige spillere runde om i klubberne. Kamptræningen mangler.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

- Fodbold er et komplekst spil, og der er 200 forskellige bevægelser i en kamp, som vi slet ikke har kunnet afspejle i træningen. Der er nogle begrænsninger i de retningsbestemte bevægelser, der er væsentlige, og vi har en udfordring i forhold til den afstand, der skal være mellem spillerne, som vi selvfølgelig overholder, siger Ashley Tootle til Tipsbladet.*

I øjeblikket er håbet, at en del ad den videre genåbning af det danske samfund vil inkludere tilladelse til at afvikle fodboldkampe uden tilskuere i midten eller slutningen af maj.
Her vil det være langt over to måneder siden, at spillerne senest har været i kamp, og det skaber en vis bekymring hos den fysiske træner

- Når der bliver grønt lys for at træne med kontakt, vil vi opleve en væsentlig øgning af belastningen, og det bliver lidt et puslespil for os, for hvor meget tid får vi så til det?

- Lige nu prøver vi for eksempel at lave noget skygge-pres, hvor spillerne skal reagere efter en bevægelse. Det er ret højintenst, men de tackler jo ikke nogen. De holder afstand. Så det er ikke fodbold.

Læs også:Corona-krise: FC København truet af iskoldt badevand og transfermarked

- Og den del, vi mangler, er jo også den del, hvor der er en skadesrisiko, når man ikke har lavet de bevægelser i en længere periode. Det er seks uger, hvor vendinger, opbremsninger og spring i relation til hinanden og ikke mindst med den fysiske kontakt ikke har været der.

- Det kan godt være bekymrende, men alt afhænger af, hvad vi må hvornår i den kommende periode. Spillerne skal nå at have den kompetitive del med også, og hvis vi kun får en uge med det, før turneringen starter igen, kan det godt være en udfordring. Så kan vi komme til at opleve spillere med problemer i hofte, lyske, ankel og knæ, for det har vi simpelt hen ikke kunnet afspejle i vores daglige træning, siger AaB’s fysiske træner med udsigt til et tæt program med kampe i både weekenden og midtugen.

AaB er nummer seks i tabellen, inden Superligaens to sidste runder i grundspillet.

Du kan læse meget med Ashley Tootle i dagens udgave af Tipsbladet, hvor også Brøndbys Ahron Thode kommer med sine betragtninger. 

Læs også:Rosenborg om Prica: Alle topklubber i Skandinavien følger ham

Læs også:Avis: FC Nordsjælland sælger stortalent til sommer

Læs også:Lettelsens suk i Jylland: AGF og FC Midtjylland kan være helt rolige