Superliga-stadionerne forbliver stort set tilskuertomme i den kommende tid. Det slog kulturminister Joy Mogensen fast tidligere tirsdag, men hendes argumenter for at fastholde status quo holder ikke, siger Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, til Ekstra Bladet.
Mogensen hævdede i en skriftlig kommentar til Ritzau, at risikoen for de såkaldte supersprederbegivenheder var for stor. Derfor forbliver grænsen på 500 tilskuere pr. kamp. Men Thomsen finder ikke noget belæg for ministerens påstand.
Læs også:Kulturministeren fastslår: Der kommer ikke flere tilskuere på stadion
- Det er udokumenterede påstande, som jo slet ikke passer. Vi har afviklet 46 kampe, heraf alene 14 kampe i september, uden der er konstateret ét eneste smittetilfælde. Vi synes, det er dybt bekymrende, at der slet ikke foregår en dialog om forsvarlige løsninger, siger han til Ekstra Bladet.
De 46 kampe, han henviser til, er de opgør, som Superligaen nåede at afvikle hen over sommeren og begyndelsen af september. Her fik et begrænset antal tilskuere lov til at komme ind til opgørene.
Læs også:FCK skuffet over minister: Vi mangler stadig at se evidens
Den såkaldte Superliga-ordning, som regulerede reglerne for de opgør, tillod, at klubberne kunne inddele stadion i sektioner på 500 personer. Tilskuere i én sektion blev ikke blandet med tilskuere fra en anden, mens de også skulle holde afstand internt i sektionerne.
Myndighederne har ikke kunnet opspore nogen smittetilfælde, som fandt sted under en Superliga-kamp.
Den nuværende situation, der begrænser antallet af personer på et fodboldstadion til 500, udløber den 1. november, men at dømme ud fra kulturministerens udtalelse er der udsigt til en forlængelse.
Læs også:Venstre vil lade smittetryk afgøre antallet af tilskuere
Læs også:Hele rød blok ignorerede FC København: Det er provokerende
Læs også:S-kulturordfører: Først flere fans på stadion når smittetal falder