Sprudlende AGF forlænger Vejles elendige start

Særligt Gift Links strålede for AGF, der mandag aften tog en sikker sejr på 5-1 over Vejle i Superligaen.

Der var klasser til forskel, da AGF på hjemmebane mandag aften bankede Vejle med 5-1 i Superligaen.

Fra første fløjt sad de aarhusianske værter på opgøret, mens Vejle aldrig fandt sig til rette og flere gange leverede elendigt forsvarsspil.

Flere spillere sprudlede for AGF, men særligt Gift Links skilte sig ud med en flot præstation. Sydafrikaneren lagde op til to scoringer og kom selv på tavlen i opgøret.

Med nederlaget indtager Vejle fortsat Superligaens sidsteplads og har sit første point i denne sæson til gode efter fem kampe.

AGF blander sig derimod i den anden ende af tabellen og kravler med sejren op på ligaens fjerdeplads med ti point - to point efter topholdet Silkeborg.

Det var fra start tydeligt, at det var to hold fra hver sin ende af tabellen, der stødte sammen i Aarhus. AGF startede aggressivt, og allerede i det sjette minut gav det pote, da backen Gift Links brød igennem på venstresiden.

Han sendte et indlæg ind mod en fremadstormende Felix Beijmo, der fra den anden back havde taget løbet ind i feltet og helt fri tæt headede AGF i front.

Scoringen ændrede ikke på kampbilledet, hvor AGF dominerede.

Efter lidt mere end 20 minutter blev værternes føring fordoblet, da Mads Emil Madsen fulgte op på en ripost fra angriberen Patrick Mortensen, mens Vejle-defensiven så passivt til.

Gift Links var i strålende spillehumør for værterne, og den hurtige back kom også selv på tavlen.

Et kvarter før pausen blev Links sendt i dybden, og uden at tøve sparkede han hårdt bolden i kassen.

Det var ikke det sidste mål, der faldt i en underholdende første halvleg.

Kort efter Links' scoring kom Vejles German Onugkha først på et hjørnespark, og ved forreste stolpe headede angriberen reduceringen i mål.

I anden halvleg faldt tempoet en del i opgøret, der stadig blev styret af AGF.

Værterne var i fuld kontrol, og efter knap en times spil leverede Vejle igen dårligt forsvarsspil, som AGF udnyttede.

Felix Beijmo sendte en flad bold på tværs i feltet, som Mikael Anderson tæt under mål fra en helt fri position nemt sparkede ind.

Fem minutter senere blev det for alvor grimt for Vejle, da Patrick Mortensen ved bageste stolpe satte hovedet på et indlæg og gjorde det til 5-1.

Derfra var det cruise control for AGF, der i sikker stil kørte sejren hjem.