Spanien blomstrer og slår tamme serbere

Spanierne dominerede fra start til slut, da de hjemme slog Serbien med 3-0 i Danmarks Nations League-gruppe.

Der var stort set kun et hold på banen, da Spanien tirsdag aften storspillede og på hjemmebane slog Serbien med 3-0 i Danmarks Nations Leagues gruppe.

Spanierne tilspillede sig kampen igennem flere store muligheder, og det var kun takket være de serbiske stolper og spansk ineffektivitet, at sejren ikke blev større.

I den anden kamp i gruppen spillede Danmark på udebane 2-2 mod Schweiz.

Dermed topper Spanien gruppe 4 i A-laget med ti point og er sikret første- eller andenpladsen, som giver adgang til Nations Leagues knockoutfase.

Serbien indtager tredjepladsen med fire point, mens Danmark ligger nummer to med syv point. Schweiz indtager sidstepladsen med et enkelt point.

Spanien satte sig fra start på opgøret, og allerede i det femte minut kom værterne i front.

Et højt indlæg endte hos midtstopper Aymeric Laporte, der ved bageste stolpe headede spanierne i front.

Serberne forsøgte at presse Spanien højt, men værterne var veloplagte og formåede hver gang at spille sig forbi det første pres.

Det fik gæsterne til at trække sig tilbage på banen, men det ændrede ikke på, at spanierne gjorde, hvad der passede dem. Efter et kvarter var det tæt på 2-0, da Mikel Merino ramte stolpen.

I flere sekvenser lignede serberne i træningskegler, når Spanien kombinerede.

Det eneste, der manglede hos spanierne, var kvalitet i afslutningerne.

Tendensen fortsatte i anden halvleg. Efter 53 minutter fik Spanien muligheden for at øge føringen fra straffesparkspletten, men symptomatisk for kampen indtil da sendte anfører Álvaro Morata bolden langt over mål.

Spanien vadede fortsat i chancer. Mange af dem tilfaldt Morata, og i det 65. minut fik spydspidsen revanche for det brændte straffespark.

Morata kombinerede fikst med Fabio Ruiz, og fra kanten af feltet sendte angriberen på førsteberøringen bolden over ved den fjerne stolpe.

Et kvarter før tid blev kampen afgjort. Serbiens Strahinja Pavlovic blev vist ud, da han fratog en oplagt målchance fra Morata, og på det efterfølgende frispark punkterede spanierne den sidste spænding.

Alex Baena krøllede elegant bolden over muren og i det serbiske mål.

Ti minutter før tid var Spanien på ny tæt på, men Pedris forsøg tæt på mål tog undersiden af den serbiske overligger.