Video : Tipsbladet
Superliga

SønderjyskE-sag forventes afgjort inden næste Superliga-runde

Fodboldens Disciplinærinstans bestræber sig på at fælde dom i SønderjyskE-sagen, inden næste runde af Superligaen skal spilles. Mulige udfald spænder i teorien fra frifindelse til bøder og tvangsnedrykning (men er næppe alle lige sandsynlige).

The show must go on, siger man sommetider i showbiz, og det samme princip gælder i noget så tørt som Fodboldens Disciplinærinstans. For Superligaen skal jo fortsætte, og derfor skal sagen om SønderjyskE gerne afgøres inden næste runde.

Det er i hvert fald det udgangspunkt, instansen har nu, hvor den i går aftes besluttede at tage sagen op. For hvis Superligaen skal afvikles ordentligt, skal alle parter helst kende udfaldet af SønderjyskE-sagen inden næste spillerunde.

- Tidshorisonten varierer meget, men i den her sag agter vi at afgøre sagen hurtigt. Det vil sige inden for én til to uger. Der er en runde efter landskampspausen, siger formand for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, til tipsbladet.dk.

SønderjyskE er mistænkt for at lade sig tabe med vilje mod FC Midtjylland i sidste runde af Superligaens grundspil. Som Hjortskov begrundede instansens antagelse af sagen, er der både nogle omstændigheder omkring afslutningen af kampen og udtalelser efterfølgende, der har vakt interesse.

Formanden fortæller desuden - i hvert fald indirekte - at SønderjyskE risikerer et bredt spektrum af straffe, hvis klubben altså bliver dømt i sagen. 

- Der er grænser for, hvad jeg kan sige. Vi kommenterer ikke på sager, når de behandles sådan helt overordnet, men jeg kan sige til dig, at det her er DBU's Love paragraf 30. Det er den bestemmelse, som vi kan tage fat i her, lyder det fra Jens Hjortskov.

§ 30 med overskriften "Sanktioner" spænder bredt i dens mulige straffe. Fodboldens Disciplinærinstans kan sanktionere en klub eller person, hvis de har:

a) overtrådt love, reglementer og bestemmelser samt etisk kodeks,
b) undladt at efterkomme en endelig afgørelse truffet af en kompetent myndighed uden
ugrundet ophold,
c) udvist usportslig, illoyal eller usømmelig adfærd, eller i øvrigt
d) bragt fodboldspillet i miskredit

De mulige straffe, som de opremses i paragraffen, går lige fra tildeling af en advarsel til bødestraf, frakendelse af point, omkamp, tvangsnedrykning og udelukkelse fra turneringer. Sandsynligheden for udfaldet kan og vil Jens Hjortskov ikke kommentere.

Fodboldens Disciplinærinstans er ikke den eneste myndighed, der kigger nærmere på kampens forløb mellem SønderjyskE og FC Midtjylland. Det samme gør DIF’s matchfixingsekretariat.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.