Silkeborg og Brøndby spiller 3-3 i stort drama

Superliga-topscorer Tonni Adamsen scorede to gange i 3-3-kamp mod Brøndby, der fik Rasmus Lauritsen udvist.

Ustoppelige Tonni Adamsen fortsætter med at score vigtige mål for Silkeborg i Superligaen.

Søndag slog han til to gange, da Silkeborg fik 3-3 på hjemmebane mod Brøndby i et dramatisk opgør, som gæsterne måtte spille til ende med ti mand.

Med 20 minutter tilbage blev Brøndbys Rasmus Lauritsen efter en VAR-gennemgang udvist for at vælte Younes Bakiz omkuld, og Silkeborg fik tilkendt et straffespark.

Her var 29-årige Adamsen sikkerheden selv, da han gjorde det til slutresultatet med sin ottende scoring i ni kampe.

Trods en mand i undertal fik Brøndby etableret et fint pres i slutfasen, hvor Yuito Suzuki var tæt på at blive helten for gæsterne med et langskud på stolpen.

Silkeborg bragte sig foran efter et lille kvarters spil efter en målmandsfejl af Brøndbys Patrick Pentz.

Silkeborg-backen Oliver Sonne smækkede fra højrekanten bolden ind over, hvor Pentz fejlvurderede boldens bane. Han nåede ikke frem, og så kunne Jeppe Andersen i stedet heade Silkeborg på 1-0.

Brøndby kom med et modsvar ti minutter senere ved Yuito Suzuki, der fandt en fri lomme i Silkeborg-forsvaret.

Rasmus Thelander forsøgte at gøre sig bred, men japaneren så en sprække og lagde bolden i det lange hjørne til 1-1.

Hjemmeholdet tog igen føringen i det livlige opgør efter en lille time på et særdeles velspillet angreb. Sonne spillede fladt på tværs ind i feltet, hvor Tonni Adamsen kom løbende og gjorde det til 2-1.

Før jublen nåede at lægge sig på Jysk Park, havde Oliver Sonne faktisk muligheden for at øge Silkeborg-føringen, men Peru-spilleren hamrede langt over mål.

Brøndby var dog ikke slået, og på fem minutter fik gæsterne af to omgange dæmpet stemningen i det midtjyske. Først begik Sonne straffespark på Clement Bischoff, hvilket Daniel Wass udnyttede til 2-2.

Og kort efter fik Wass en vigtig tå på bolden, så Mathias Kvistgaarden kunne løbe fri og assistere den indskiftede lejesvend Mileta Rajovic til en nem scoring.

Dramaet fortsatte straks efter, da Silkeborg-indskifteren Younes Bakiz stormede mod mål og blev skubbet omkuld. Efter en VAR-gennem udløste det straffespark til hjemmeholdet og rødt kort til gæsternes Rasmus Lauritsen.

Tonni Adamsen blev sat til at sparke, og det gjorde han usvigeligt sikkert til 3-3. Dermed er angriberen oppe på otte mål i landets bedste række.

Silkeborg har på Superligaens tredjeplads 17 point, mens Brøndby følger lige efter med 15 point. FC Midtjylland topper tabellen med 21 point.