Video : Tipsbladet
Superliga

SIF-boss afviser sammenligning med Esbjerg

Kent Madsen åbner op over for Tipsbladet om, hvorfor man sælger majoriteten af aktierne i fodboldklubben Silkeborg IF til Trivela Group.

Det var en stor overraskelse i dansk fodbold, da Silkeborg IF i dag sendte en fondsbørsmeddelelse ud, hvori de skriver, at klubben er ved at blive solgt til det amerikanske selskab Trivela Group. Selskabet køber aktiemajoriteten i klubben, såfremt det godkendes på en ekstraordinær generalforsamling.

Forhandlingerne mellem amerikanerne og Silkeborg IF har stået på i et års tid.

- Vi har haft forhandlinger med dem igennem længere tid, og det har været mere intensivt de seneste måneder. I Trivela Group synes vi, at vi har fundet en partner, der ligesom os tænker langsigtet. Det er vigtigt at skabe en sund og bæredygtig forretning, der også kan konkurrere sportsligt i fremtiden. Det har været afgørende for os at finde nogen, der deler vores tankesæt. Siden 2018 har vi sagt, at vi er åbne for et salg, hvor vi kunne tage nye investorer ind. Vi har talt med mange og drukket meget kaffe, men det er først nu, vi har fundet det rigtige match.

- Det har også været vigtigt for os, at det finansielle er på plads, og vi er meget stolte af, at vi har udviklet en virksomhed, der er attraktiv på dette niveau inden for fodboldforretningen, siger Silkeborgs direktør Kent Madsen i et interview med Tipsbladet.

I fondsbørsmeddelelsen skriver Silkeborg IF følgende: Prisen for de 80 procent af aktiekapitalen er 120 millioner kroner. Derudover får moderselskabet bag fodbolddelen også 41,9 millioner kroner.

Det er kun fodboldselskabet, der sælges fra i Silkeborg, og ikke den del af klubben, der fungerer som ejendomsselskab.

Det er ikke første gang, at en dansk klub ender på amerikanske hænder, men i modsætning til andre steder fortsætter Silkeborg på samme måde i det daglige.

- Overskriften på dette er i alle henseender 'Business as usual', så man skal fortsat trække sig med at ringe til mig. Claus Christensen og jeg fortsætter i direktionen helt uændret, og vi har lavet en aftale, hvor vi også fortsat driver resten af koncernen, der omfatter et ejendomsselskab og et hotel.

- Den eneste forskel er, at vi kommer til at sammensætte en ny bestyrelse i fodboldselskabet. Der bliver lavet en bestyrelse med tre repræsentanter: en fra Silkeborg IF Invest, en fra moderklubben Silkeborg IF 1917, der er en del af den licens, vi spiller på, og den sidste bliver amerikaneren Benjamin Boycott, der bliver nyt bestyrelsesmedlem og formand. Så det bliver en lille bestyrelse med kun én ny mand, men den samme ledelse.

- Det, vi føler, vi opnår med en ny mand, er, at vi udviser rettidig omhu og foretager et generationsskifte i god tid. Jeg har længe været den største aktionær i selskabet som direktør, men den dag, jeg ikke længere skal være direktør, vil jeg ikke længere være så stor en ejer. Det har været et krav fra den nye investor, at vi skulle fortsætte i en periode, så det passer os fint.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy. Kent Madsen

Ingen grund til bekymring
Der har i de seneste år været skrækeksempler på amerikanere, der købte sig ind i dansk fodbold, hvor det bestemt ikke endte godt for klubberne. Sønderjyske og Esbjerg er de mest kendte eksempler, men det skal man ikke frygte i Silkeborg, hvis man spørger Kent Madsen.

- Det er klart, at vi også har set skrækhistorier med investorer i andre danske klubber. Derfor har vi været ekstremt grundige. Det har været en lang proces på over et år, siden vi første gang talte med Trivela. Vi har afholdt mange møder. De ejer andre klubber, og i sommer besøgte vi Walsall i England for at tale med dem om Trivelas ejerskab. Derudover har vi også besøgt dem i Birmingham, Alabama, hvor de holder til.

- Vi har virkelig været grundige, fordi det var vigtigt for os at finde nogle gode mennesker. Sammenlignet med Esbjerg og Sønderjyske kan jeg sige, med al respekt for de to klubber, at de var økonomisk udfordrede, da de tog investorer ind. Vi er på en anden hylde end dem, hvilket man også kan se på den pris, vi håber at sælge til. Det er ikke for sjov, at de investerer 160 millioner i Silkeborg IF.

Salget af klubben kommer ikke til at betyde nogen paladsrevolution i Silkeborg. Ifølge Kent Madsen kan det godt blive lidt kedeligt, fordi man bare gerne vil fortsætte med det lange, seje træk mod toppen af dansk fodbold. Der skal fortsat være fokus på lokal talentudvikling, og der er ingen planer om at tage de helt store kvantespring.

I ejerskabet følger nogle afrikanske akademier i Togo og Kenya, League 2-klubben Walsall og den irske klub Drogheda United FC. Her bliver Silkeborg den største klub i fællesejerskabet, hvilket man håber at kunne bruge positivt. Men det skal ikke udnyttes til nødvendigvis at skubbe spillere rundt mellem klubberne, som man ser i andre flerklubsejerskaber.

- Man skal ikke være bekymret for, at vi kommer til at hente alle mulige ukendte spillere. Det bliver det samme som vi plejer – vi kommer til at gå til tingene på samme måde, som vi har gjort i mange år. Vi er opsatte på, at det bliver en succes på den lange bane.

Salget har skabt godt humør på direktionsgangene i Silkeborg, men det er trods alt ikke blevet fejret med champagne.

- Jeg drikker en kop kaffe lige nu, men vi er enormt glade for resultatet af vores hårde arbejde. Vi skal dog også respektere, at salget først skal godkendes af to tredjedele af vores aktionærer på den ekstraordinære generalforsamling.

Det er endnu uvist, hvornår de afholder den ekstraordinære generalforsamling.