Sambabold og saksespark sikrer dansk sejr

Albert Grønbæk afsluttede et mønsterangreb, og Yussuf Poulsen scorede på sakse, da Danmark slog Serbien 2-0.

Det danske fodboldlandshold står med det bedst mulige udbytte efter de to første kampe i Nations League-gruppespillet.

Søndag aften vandt Danmark 2-0 hjemme over Serbien efter to mindeværdige perlemål. Åbningssejren over Schweiz blev fulgt op af de samme sejrscifre og endnu en lovende landsholdsindsats på bagkant af et uforløst EM.

I sin bare anden landskamp stjal aarhusianeren Albert Grønbæk som den første billedet, da han scorede til 1-0 efter flotte danske kombinationer i det 36. minut. Efter pausen øgede Yussuf Poulsen akrobatisk til 2-0 på saksespark.

Landstrænervikar Lars Knudsen kan med god ro i maven overlade trænergerningen til aktuelt sygemeldte Morten Wieghorst, når landsholdet samles igen i oktober.

Danmark har fået maksimumpoint, hverken indkasseret mål eller store chancer, og holdets offensiv ser mere livlig og spillelysten ud end længe.

Fra begyndelsen af søndagens kamp stod det klart, at det var op til Danmark at sørge for tempo og underholdning.

Danskerne lagde et tungt tryk, fik mange dødbolde, men der fulgte ikke oplagte målchancer med overtaget.

Derfor var det lidt ud af ingenting, at der pludselig opstod fodboldmagi i Parken.

Victor Kristiansen og Christian Nørgaard flyttede bolden hurtigt til Albert Grønbæk, der indgik i et vakst bandespil med Yussuf Poulsen, før Grønbæk i en glidende bevægelse sparkede Danmark på 1-0.

Målet blev fejret energisk af de danske spillere, men siden fulgte en lang VAR-sekvens på næsten fire minutter. De danske fans nåede at blive trætte af at pifte, inden VAR-dommeren konkluderede, at målet skulle stå, så jublen i den udsolgte nationalarena kunne bryde ud igen.

Selv om Danmark mødte lidt mere modstand fra begyndelsen af anden halvleg, endte et nyt dansk supermål med at lukke kampen, uden serberne for alvor havde været tæt på en udligning.

Victor Kristiansen løftede en bold ind i feltet, og selv om den lå bag Yussuf Poulsen, fik den utrættelige frontløber det absolut mest optimale ud af en vanskelig situation. Poulsen hoppede og flugtede bolden i mål på et yderst veludført saksespark. Og så endda med hans ellers lidt svagere venstre ben.

På både banen og tribunerne var jubelscenerne delt i to lejre. Nogle slyngede armene ukontrolleret rundt i glæde, mens andre tog sig til hovedet over, hvad i alverden de lige havde set.

"Vi scorer altid på sakse," skrålede den ene endetribune muntert i minutterne efter målet, bedst som septembersolen gik ned bag Parken.

2-0-målet fjernede spændingen, og serberne virkede frustrerede over primært at løbe rundt og jagte bolden. Det medførte blandt andet tre frustrationsadvarsler på tre minutter.

Torsdagshelten Patrick Dorgu var blandt de danske indskiftere, og han nåede at brænde en stor mulighed i slutfasen.

Blandt de øvrige indskiftere var debutanten Morten Frendrup, der i sine lidt over ti minutter på banen ikke fik udrettet alverden på en uvant position som venstre wingback.