Tipsbladet zoomer ind på lørdagens opgør mellem FC Midtjylland og Sønderjyske i Superligaen.

2-2 Edward Chilufya (56.)
3-2 Adam Gabriel (76.)

Kampens bedste:

FC Midtjylland
FC Midtjylland mødte slet ikke op til kampen i starten af opgøret. Sønderjyske var konstant farlig, og FC Midtjylland-forsvaret virkede shaky. Thomas Thomasberg havde også skiftet hele fem mand i forhold til senest. FC Midtjylland formåede dog at komme fint tilbage, og efter 15 minutter blev Sønderjyske trykket voldsomt tilbage. Adam Buksa viste igen sin store målnæse for FCM med en flot scoring. Efter chok-starten fik den forsvarende danske mester dog styr på tingene, eller det troede man. Mads Agger ville det dog anderledes og sendte Sønderjyske på sejrskurs. En stor streg i regningen for FC Midtjylland. Thomasberg skiftede blandt andet Aral Simsir ind i pausen, og det blev en kæmpe gevinst. FC Midtjylland fik nemlig reddet æren med to mål og en sejr. Hjemmeholdet var som forvandlet i anden halvleg, da Simsir kom i aktion.

Sønderjyske:
Sønderjyske fik en blændende start, da Lirim Qamili sendte chok-bølger igennem MCH Arena med sin scoring efter blot fire minutter. Udeholdet startede friskt, og det gav pote. Derefter blev det svært for det nye Superliga-hold. FC Midtjylland pressede mandskabet i bunden efterfølgende, men igen var udeholdet stærk og kom foran med 2-1. Thomas Nørgaard kan være rigtig godt tilfreds med første halvleg,, og han fik set, at Sønderjyske sagtens kan være med i Superligaen. Jakob Busk var dog ved at give en gave til Adam Buksa i anden halvleg, og FC Midtjylland formåede at vinde kampen efter en stærk anden halvleg.

Kampens værste:
FC Midtjyllands forsvar ved Sønderjyskes 0-1-mål så meget tungt ud, og Thomas Thomasberg må have haft dybe panderynker i forbindelse med 0-1-målet. Det må være bekymrende for FC Midtjylland. FC Midtjylland-keeper Elias Olafsson burde i den grad have forhindret Mads Aggers 2-1-scoring. Den skal han bare tage, og det var bestemt ikke godt af FC Midtjylland-keeperen. Godt nok fik han hånden på forsøget, men det var ikke godt nok.

Kampens detalje:
Lirim Qamili viste stor målfarlighed, da han sprintede fra FC Midtjyllands forsvar, og med et præcist fladt spark gav han Sønderjyske en drømmestart. Det kan vise sig at blive en meget værdifuld investering for Sønderjyske i form af Qamili. Han er målfarlig, og det kan holdet få brug for, når tilværelsen nu står på Superliga-fodbold. Qamili formåede dog at skyde bolden op på tiende række i anden halvleg, men det tager ikke noget fra den flotte scoring. Det er bestemt også værd at nævne Franculinos flotte yderside-afslutning i forbindelse med 3-2-målet, hvor Adam Gabriel sendte bolden i netttet. Sikke en detalje af FC Midtjylland-stjernen!

Få det store overblik over alle sommerens bekræftede handler i Superligaklubberne lige her.

Skal du have det sidste nye fra transfer-verdenen. Så tjek Tipsbladets store liveblog.