Parken i chok over Magnus Mattsson

Tipsbladet sætter lup på opgøret mellem FC København og AaB.

PARKEN (Tipsbladet): FC København var bolddominerende i lange perioder af opgøret, mens AaB gik på kompromis med deres spillestil og placerede sig lavt og kompakt.

AaB kom med stort set intet offensivt, og så var det op til FC København at skabe kampen. Det holdt hårdt for københavnerne, men i den sidste halve time satte de trumf på og kørte gæsterne over.

FC København - AaB 2-0 (0-0)
1-0 Magnus Mattsson (63.)
2-0 Mohamed Elyounoussi (72.)

Kampens bedste:
FC Købenavn
Magnus Mattsson misbrugte, misbrugte og misbrugte chancer på stribe, som sendte Parken i choktilstand, men efter en times spil lykkedes det offensivspilleren at komme på lystavlen efter et forrygende kontraangreb anført af Elias Achouri. Scoringen var kronen på en meget flot præstation, hvor han udover sine mange brændte chancer, var arkitekten bag rigtig meget af FC Københavns offensive spil. Helt fortjent blev han også kåret til kampens bedste FCK'er i Parken.

Magnus Mattsson misbrugte et hav af chancer, men scorede til syvende og sidst til 1-0. Kampen endte 2-0 til FC København. Foto: Alamy

AaB
Rody de Boer og Lars Kramer må slås om kampens bedste AaB'er. Målmanden diskede op med flere klasseredninger, mens Lars Kramer havde mere end almindeligt godt styr på German Onugkha, der ikke er den nemmeste angriber at håndtere. Hollænderen napper dog kampens bedste AaB'er foran Rody de Boer, selvom den solide præstation led et knæk i anden halvleg, hvor FC København viste klassen.

Kampens værste:
AaB havde indstillet sig på en forsvarskamp og gik på kompromis med deres spillestil. De kom med tæt på ingenting offensivt, og det må de hjem og gentænke til klubbernes næste møde. Det er i hvert fald svært at vinde fodboldkampe, når man ikke bringer andet end et forsøg på at krige sig til et enkelt point.

Kampens detalje:
Mohamed Elyounoussi spillede ikke sin bedste FCK-kamp, men klasse fornægter sig ikke, og da han kom alene igennem efter 72 minutter, svigtede kantspillerens afslutningsfod ikke. Med køligt overblik og eminent teknik, vippede han kuglen over Rody de Boer, der var kommet på mellemhånd.