OB vil have flere tilskuere: Argumentet om smittespredning holder slet ikke
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

OB vil have flere tilskuere: Argumentet om smittespredning holder slet ikke

OB opfordrer igen til at åbne op for flere fans og understreger, at argumentet om smittespredning ikke holder.

Et af myndighedernes argumenter for at holde fast i de nuværende tilskuerrestriktioner i Superligaen er, at flere tilskuere på stadion vil resultere i øget smittespredning i samfundet - blandt andet grundet kollektiv trafik.

Men den holder ikke. Sådan lyder det fra OB.

I en pressemeddelelse fremhæver OB’s kommercielle chef, Jack Jørgensen, således tal fra en undersøgelse fra 2020, som viser, at fynboernes fans foretrækker andre transportalternativer, når de skal på stadion.

Læs også:Se billederne: FCM fik ørerne i Atalanta-maskinen

- Vi kan se, at blot 5,9 % af 951 adspurgte fans i vores undersøgelse tager kollektiv transport til 3F Superligakampe i Odense. Derimod bruger 61,8 % bilen, 26,7 % tager cyklen, mens 5,6 % er gående. Derfor holder argumentet om øget smittespredning grundet fans i den kollektive trafik slet ikke, siger Jack Jørgensen ifølge pressemeddelelsen.

Samtidig opfordrer den kommercielle chef til, at der igen snart bliver åbnet for flere fans til kampene. Ellers bliver dansk fodbold særdeles hårdt ramt.

- Vi vil gerne igen henvise til, at der er afviklet 46 kampe på højeste niveau i dansk fodbold uden smittespredning. Dermed har vi bevist, at Superligaordningen er ansvarlig og holdbar, og vi opfordrer endnu engang politikerne til kraftigt at overveje, om ikke det er på tide, at den kommer tilbage.

- Dansk fodbold står til at miste 850 millioner kroner, og det har allerede og vil få konsekvenser for OB med mistede indtægter på kampdage, manglende forpligtelser overfor sponsorer, sæsonkortholdere, Øens Hold-samarbejde, frivillige og alle andre omkring klubben, hvis ikke der handles nu.

Læs også:Kløve ser tilbage på karrieren: Det var to år der gik tabt

Også Divisionsforeningen og DBU har været ude og kritisere regeringens argumenter for at have suspenderet den såkaldte Superliga-ordning, der i løbet af sommeren tillod flere tusinde fans.

Til trods for det ser det ikke ud til, at myndighederne  har tænkt sig at åbne op for flere fans i Superligaen foreløbig. I går fastholdt Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut og Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, at det er en dårlig ide - læs deres begrundelse her

Læs også:Rundens mål kåret: Se/gense Sistos vidunderlige drøn

Læs også:Superliga powerranking: Trykket stiger i Odense og København