Superliga

- Klubberne bør betale politiets bølle-indsats

Venstres kulturordfører mener, at Superliga-klubberne bør betale for politiets indsats i forbindelse med afvikling af Superliga-kampe.

Superligaen fik en brat start på foråret med søndagens sene kamp i Aalborg, der var præget af massiv ballade fra begge klubbers fans. Politiet var mødt talstærkt op og anholdte blandt andet 24 fans inden kampen.

Mandag lagde vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi John Henriksen overfor tipsbladet.dk ikke skjul på, at der kunne have været foretaget mange flere anholdelser, hvis politiets ressourcer havde været større til kampen.

Og netop spørgsmålet om ressourcer og hvem der skal betale for det, bliver nu rejst at Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen, der mener, at Superliga-klubberne bør modtage skal være med til at betale for politiets indsats i forbindelse med Superligakampene

- Vi må erkende, at politiet bruger flere og flere ressourcer på at bekæmpe de få uromagere, der er, og at det bliver en større og større udgiftspost for politiet. Det er derfor, vi bliver nødt til at kigge på en eller anden form for betalingsmodel – ikke mindst for at presse klubberne til at rydde op internt, siger kulturordfører Michael Aastrup Jensen (V) til b.dk

Venstre-politikeren får opbakning hos Politiforbundet, der tidligere har været fremme med et lignende forslag

- Når vi weekend efter weekend bruger samlet set flere hundrede mand på afvikling af noget så fredeligt som superligafodbold, så mister hr. og fru Danmark noget af den almindelige politiindsats, siger formand Peter Ibsen.

Han mener, at fodboldklubberne bør betale en afgift til staten for politiets store indsats uge efter uge.

I Sverige betaler fodboldklubberne 920 svenske kroner i timen pr. politibetjent, når der er tale om højrisikokampe.

Den danske justitsminister Morten Bødskov (S) har været fremme med forslag om, at politiet blandt andet skal være med til at diktere kamptidspunkterne for Superliga-opgør for at minimere risikoen for uroligheder. Ministeren vil nu i dialog med Superliga-klubbernes talerør Divisionsforeningen omkring, hvordan man bedst muligt løser problemet med fodboldbøllerne.

Ministeren er ikke afvisende overfor tanken om, at Superliga-klubberne må til lommerne i forhold til politiets indsats, og også hos regeringspartneren SF bliver tanken ikke afvist, selv om retsordfører Meta Fuglsang dog ikke vil melde konkret ud før der har fundet en dialog med klubberne sted.

Både de Radikale og Konservative afviser tanken om at klubberne skal hæfte økonomisk for politiets indsats.

- Jeg frygter, det kan blive en glidebane. Skal værtshuse også til at betale så?, spørger retsordfører Jeppe Mikkelsen (R).

Søndagens ballade har medført, at DBU åbner disciplinærsager mod både AaB og FC København. Indtil videre skal forbundets disciplinærudvalget have indsamlet dokumentation og have bearbejdet redegørelser fra de to Superliga-klubber, inden en reel behandling af sagerne kan komme på tale. Det er forventet, at der vil gå to-tre uger, inden disciplinærudvalget er klar med en dom til de to klubber.