Han ligner et nyt Superliga-stjerneskud

AaB viste flot spil, men det var FC Midtjylland, der løb med sejren. Her er Tipsbladets dom over lørdagens Superliga-kamp.

FC Midtjylland - AaB 2-0 (1-0)
1-0 Adam Buksa (45.)
2-0 Ola Brynhildsen (77.)

Kampens bedste:
FC Midtjylland
Værterne fra Heden fik, hvad de kom efter: tre point. Men derudover var der mange ting, som Thomas Thomasberg må ønske forbedret.

Når spillet ikke flyder, kan man til gengæld glæde sig over at have Mads Bech Sørensen som styrmand i det centrale forsvar. Han var involveret i et par uheldige situationer i første halvleg, men leverede ellers et stærkt og meget sikkert indtryk. Det er ikke tilfældigt, at FC Midtjylland ofte formår at vinde, selvom man har problemer, og det er Mads Bech Sørensen i den grad en af årsagerne til.

AaB
Det er ikke mange oprykkere, der kan tage til de forsvarende danske mestre og se så gode ud, som AaB gjorde i store dele af lørdagens opgør.

Menno van Dam vil naturligvis ærgre sig over, at man ikke fik noget med fra kampen, men derudover var der masser af ting af glæde sig over. Sebastian Otoa var dygtig i det centrale forsvar, Andres Jasson så spændende ud, og Mylian Jimenez, Malthe Højholt og Melker Widell gjorde en god figur på den centrale centrale midtbane.

En spiller, der til gengæld må fremhæves yderligere, er venstrebacken Noel Atli Arnorsson, som ligner lidt af et stjerneskud i den nordjyske klub. Islændingen er bare 17 år, men lukkede mere eller mindre Dario Osorio helt ned og havde desuden et par fine offensive aktioner. Han ser spændende ud.

Kampens værste:
Av, av, av, Ola Brynhildsen!

Man kan sagtens få lidt ondt af FC Midtjyllands nordmand, der har fået en svær start på sæsonen, og bare få minutter efter hans indskiftning i anden halvleg blev ondt endnu værre, da Brynhildsen misbrugte en kæmpe chance efter en flot FCM-kontra.

Angriberen viste først ganske stor koldblodighed, da han med et enkelt touch lagde bolden til rette for sig selv efter Franculinos indlæg, men afslutningen var meget sløv og så ringe, at Vincent Müller, der i første omgang var blevet sat af førsteberøringen, kunne nå tilbage og redde bolden. Sådanne chancer kan man ikke brænde, hvis man vil tilbage på holdet.

Ola Brynhildsen skal imiderltid have kredit for at svare suverænt igen med sin fremragende kasse til 2-0.

Kampens detalje:
Adam Buksa er blevet rost for sit hovedstødsspil, men polakken kan også med fødderne. Det fik han bevist med al tydelighed med sin flotte 1-0-scoring.

AaB og Mylian Jimenez vil utvivlsomt være utilfredse med, at der ikke blev dømt frispark på hollænderen i opspillet til scoringen, men selve Buksa langskudsdrøn er der ikke noget negativt at sige om. Den store angriber lagde bolden til rette for sig selv og med en millimeterpræcis indersideafslutning styrede han bolden over i det lange hjørne via stolpen - og uden chance for Vincent Müller i buret. Forrygende mål!

Derudover er det værd at fremhæve Franculinos tekniske detaljer i opspillet til 2-0-målet. På den måde fik han endnu en gang vist, hvilken stor fremtid han med al sandsynlighed går i møde.