FC Midtjylland var ikke klar på at skulle håndtere flere hundrede hollandske Feyenoord-fans, som havde skaffet sig billetter til MCH Arena på pladser, de ikke måtte sidde på.
Det oplyser FCM-marketingdirektør Preben Rokkjær efter torsdagens 2-2-kamp i Europa League.
- Vi havde opgraderet med cirka dobbelt så mange sikkerhedsvagter som til weekendens lokalopgør mod Viborg.
- Det, vi ikke havde forberedt os på, var, at der var en stor en mængde voldsparate hollændere på vores stadion, siger Preben Rokkjær.
FCM-sikkerhedschef Lars Pedersen oplyser, at der var 86 flere sikkerhedsvagter til Feyenoord-kampen end til søndagens superligakamp mod Viborg - i alt omkring 160 sikkerhedsvagter.
Det var flere sikkerhedsvagter end til nogen anden FCM-hjemmekamp, forklarer Lars Pedersen.
Preben Rokkjær forklarer, at FCM havde sikret sig, at man ikke kunne købe billetter med hollandske eller udenlandske kreditkort. Billetter kunne kun købes med danske kreditkort.
- Hollænderne har fået fat i dem ved at få fat i en dansker, som har købt billetten for dem. Det har været svært at gardere sig imod.
- Så skete der yderligere det, at de stormede flere indgange og kom ind på afsnittene på den måde, så vi havde ikke mulighed for at stoppe dem udenfor, forklarer Preben Rokkjær.
Han ærgrer sig over balladen, der skæmmede fodboldkampen.
- Alt i alt havde vi forberedt os så godt, som vi overhovedet kunne.
- Lige meget hvad var det bare voldsomt, at et hold som Feyenoord kan komme til Danmark med deres udebanefans og opføre sig på den måde, siger Preben Rokkjær.
Han forklarer, at hollænderne lavede ballade flere steder på stadion på samme tid, og det betød, at der opstod huller i sikkerheden.
- Da indgangene blev stormet, var der en grænse, hvor vi til sidst bukkede under. Vi var i klart mindretal derude, selv om vi synes, at vi havde forberedt os godt.
- På et tidspunkt skete der noget i den ene ende af stadion, og så var vi nødt til at trække folk ned i den ende, og så crashede folk den modsatte ende, siger han.
FCM-direktøren mener ikke, det var muligt at gardere sig bedre mod urolighederne.
- Vi havde garderet os så meget, som vi overhovedet kunne. Vi har samarbejdet med politiet og Feyenoord, og vi havde dobbelt op på bemanding. Vi er en fodboldklub, vi er ikke en forsvarshær.
- Jeg var selv dernede. Jeg har ikke set så mange voldsparate mennesker på et stadion før, siger Preben Rokkjær.
Han synes, at det var forsvarligt at afvikle kampen. Det blev besluttet i samråd med Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) at gennemføre den efter planen.
Det krævede flere strategiske beslutninger om, hvad der skulle ske med de tilskuere, der ikke kunne opføre sig ordentligt. Det blev på et tidspunkt blandt andet besluttet ikke at kyle dem ud af stadion.
- Vi vurderede i samråd med Uefa, at det bedste ville være at flytte dem inde på stadion. For hvis vi først smed dem ud af stadion, ville der for alvor blive ballade, forklarer han.
FCM mener, at ansvaret udelukkende skal placeres på hollænderne.
- Den abe ligger kun ét sted. Den ligger hos de hollandske tilskuere. Den ligger ikke andre steder, mener Preben Rokkjær.
/ritzau/