Sidste sæson var på sin vis et godt år for FC Midtjyllands regnskab, for på selve driften hen over året skabte klubben 12,5 millioner kroner i overskud. Alligevel endte klubben med et samlet underskud for 2016/17-sæsonen på 14 millioner kroner. Det var godt 300.000 bedre end den foregående sæson.
De seneste regnskaber fra FC Midtjylland har budt på underskud på 14, 14,3, 64,8, 15,6 og 7,9 millioner kroner i underskud.
Årsagen til, at driften gav overskud, men regnskabet viser røde tal, er afskrivninger. Afskrivninger er, at man bogfører, at noget har mistet værdi: Man kan sammenligne det med, at en bil bliver mindre værd på grund af brug og slitage.
Driften, altså groft sagt indtægter og udgifter, endte dog med en plus, og det skyldtes ikke mindst, at klubben havde sin største transfersæson i historien. I sidste sæson tjente man gode penge på salg af folk som Pione Sisto, Václav Kadlec, Kristoffer Olsson og Patrick Banggaard.
- Spillersalg er et væsentligt forretningsområde i FC Midtjylland, og vi er meget tilfredse med, at vi i 2016/17-sæsonen kunne levere det bedste transfer-resultat i klubbens historie, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen i en pressemeddelelse.
FCM Holding A/S, som selskabet hedder, drev i sidste sæson både fodboldklubben, der spiller i Superligaen, og håndboldholdet FCM Håndbold. Sidstnævnte er siden solgt fra, men tæller fortsat i det afgivne regnskab.
Her kan man se, at fodbolddelen gav 10,6 millioner kroner i underskud, efter omsætningen faldt med 55,4 millioner. Det tilskriver klubben primært fraværet af Europa League-gruppespil sammenlignet med 2015/16-sæsonen.
FC Midtjylland missede igen i denne sæson Europa League-gruppespillet, men forventer endnu et positivt resultat på driften på mellem 0 og 5 millioner kroner.
- Organisationen er generelt set i fin form, og vi har lagt en plan for resten af sæsonen, som vi forventer at følge. Blandt andet budgetterer vi med et relativt roligt transfervindue i januar uden væsentlige køb eller salg, der kan påvirke det forventede årsresultat markant, siger Rasmus Ankersen.